2018-07-25 07:22:51• hírek • Oszkó Viktória

Tajvantól Szatmárnémetiig: a sakkozás szenvedélye összeköt

Július 24. és 30. között újra a szuperelméké a főszerep: sakkversenynek ad otthont Szatmárnémeti. Kilenc ország 150 versenyzője vesz részt az Iparosotthonban szervezett nemzetközi sakkversenyen, amelyre hihetetlen nagy az érdeklődés. Románia, Magyarország, Ausztria, Szerbia, Szlovákia, Lengyelország, Ukrajna, a Moldovai Köztársaság és a messzi Taiwan kiváló sakkozói mérik össze tudásukat a következő pár napban.

A Szabó Gyula Emléktornát július 24-én, kedden délután a szervezők mellett Doina Feher alpolgármester nyitotta meg, sok sikert kívánva a résztvevőknek.


„Szabó Gyula Románia nagyon jelentős sakkegyénisége volt. Nem túlzás azt állítani, hogy minden idők legeredményesebb sakkjátékosa is volt egyben, hiszen ő akkor volt a román válogatott tagja, amikor a játék még gyermekcipőben járt, szűkebbek voltak a keretek is” – mesélte Müller Vilmos, az esemény egyik szervezője.


Megemlítette azt is, hogy Szatmárnémeti összehasonlítva más romániai sakk-központokkal nagyjából az ötödik helyen áll, csak olyan nagyvárosok előzik meg, mint Bukarest, Temesvár vagy éppen Jászvásár. Igenis jelentős sporttevékenységnek számít az is, hogy városunkban havonta tartanak országos vagy éppen nemzetközi versenyeket. Közel 400 gyermek nevelnek rendszeresen, foglalkoznak velük, tanítják őket sakkozni, ezzel is gondoskodva arról, hogy mindig lesz majd utánpótlása ennek a sportnak.A szervezők elmondása szerint külön örvendetes, hogy a városvezetőség is egyre nagyobb figyelmet szentel ennek a különleges szellemi sportnak, hiszen nem csak kézi- és kosárlabdában, vívásban vagy éppen judoban vannak tehetséges sportolóink. Az esemény a szatmárnémeti Vointa Sportklub és a Szabo Iuliu-Gyula Sportegyesület szervezésében, a Szatmár Megyei Tanács és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának támogatásával valósulhat meg.


A már zajló eseményen több csoport tehetségei mutatják meg magukat és brilliáns logikájukat, köztük profi, nemzetközi szintű sakk nagymesterek és amatőr játékosok is, akik a játék iránt érzett szenvedély miatt neveztek be a megmérettetésre. Szerencsére sok fiatal is ül az asztaloknál, ami pozitív kilátásokkal kecsegtet a jövőre nézve, hiszen garantálja, hogy lesz, aki tovább öregbítse városunk hírnevét.


A tét ebben az évben is igen magas, összesen 16.000 lej összértékben osztanak majd szét prémiumokat a legjobbak között. A legkiválóbb sakkozónak járó díjat persze nem lesz könnyű bezsebelni, nem kevés izzadságcseppel teli pillanaton kell majd átküzdeniük magukat a versenyzőknek. Részletesebb leírást, a meccsek beosztását az esemény Facebook oldalán lehet nyomonkövetni. Hogy könnyebben megtaláld, kattints az alábbi linkre


Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: