2011-12-08 14:57:16• hírek • Póti Orsolya

Tájfestmények, portrék a Megyei Tanács galériában

Németországi, Franciaországi, Egyesült Államokbeli és Kanadai magángyűjteményekben is megtalálhatóak annak a festőművésznek az alkotásai, akinek munkáiból december 8-án nyílt tárlat a Szatmárnémeti Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában. A szatmári festőművész, Dan George ezúttal tájfestményeit és csendéleteit osztja meg az érdeklődőkkel.

A közelgő Téli Fesztivál előtt egyéni kiállítást szervezett a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ és a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete. December 8-án, csütörtök délután 15 órától Dan George festőművész alkotásaiból nyílt tárlat.

A rendezvény klasszikus zongorajátékkal kezdődött Bócsi Dorottya, a Szatmári Művészeti Múzeum diákjának előadásában, majd Gergely Csaba, az Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke mondott köszöntőbeszédet. A megnyitó alatt a Művészeti Iskola diákjainak - Koncz Kriszta, Bócsi Dorottya, Varga Zsuzsanna - zongora, illetve hegedű előadását hallgathatta a közönség.

George Dan az Ilfov megyei Corbeancan született 1957-ben és a Szatmárnémeti Művészeti Iskolában végzett Ion Popdan művész-tanár osztályában. 1981-től részt vesz kiállításokon és alkotótáborokban. Első kiállítása a Szatmári Történelmi Múzeumban nyílik, majd 1989-ben az Északi Színházban is megcsodálhatják munkáit a művészetkedvelők.

1994-ben elkészíti a szatmárudvari, 1997-ben pedig muzsdalyi ortodox templom freskóját. 2003-ban fára készített ikonokat állít ki a Szatmárnémeti egyik bankjában. Művei a világ minden részén megtalálhatók magángyűjteményekben, úgy mint Franciaország, Németország, Kanada, Hollandia és az Egyesült Államok.

Egyéni kiállításai voltak Szatmár megyében, Máramaros megyében, Monón, Marosvásárhelyen, Gyergyószentmiklóson, Csengerben és Nyíregyházán.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: