2011-02-07 14:40:58• hírek • Póti Orsolya

Tájékoztattak az idei rendezvényekről

A Szatmári Művészeti Iskola diákjai egyre több kulturális rendezvényen mutatják meg tehetségüket, az intézmény vezetősége pedig több előadás, fesztivál és verseny megszervezését tervezi. Az idei rendezvényekről Deac Mircea iskolaigazgató számolt be hírportálunknak.

Már megszokhattuk, hogy a művészeti iskolások évek óta, minden ünnep alkalmából szerveznek egy-egy kiállítást, vagy zenés műsort. Ezek a közkedvelt rendezvények idén sem maradnak ki az iskola repertoárjából, hiszen idén is Valentin Napi,  Nőnapi, Gyermeknapi, Mikulás Napi és Karácsonyi műsorral várják a művészetkedvelő közönséget. Ezenkívül az iskola egyes diákjai szinte állandó meghívottjai lesznek a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete által szervezett kiállításmegnyitóknak.

Az ünnepi rendezvények mellett a művészeti iskolások különböző fesztiválokon és versenyeken is részt vesznek, és terveik szerint idén külföldön - Franciaországban és Németországban - is megmutatják tehetségüket.

Az intézmény első különlegesebb rendezvényére február 8-án kerül sor: az iskola képzőművészei a Lions Somes Club közreműködésével művészeti vetélkedőt szerveznek, melynek keretén belül kiállítják alkotásaikat. Ezt követően áprilisban megszervezik a „Művészet a kicsik lelkének" (Arta pentru sufletul cei mici) elnevezésű rendezvényüket, melyen keresztül az ovisokat szeretnék közelebb vinni a művészethez.

Májusban a Szatmári Művészeti Iskola első alkalommal szervezi meg a klasszikus gitárversenyt az Erdélyi Gitáregyesület közreműködésével. A vetélkedő célja elsősorban a gitárművészet népszerűsítése a Észak-Keleti régióban.

A Művészeti Iskola diákjai és tanárai egyaránt részt vesznek az idei kultúrkaravánon, melyre május és június között kerül sor. Június 4-5 között az iskola sporttáncosai részt vesznek az első „Szatmár Kupája" ("Cupa Satmarului") elnevezésű táncversenyen, melyet a Royal Dance Club és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szervez.

Oteloaia-n a népzenei fesztivál keretén belül idén vetélkedőt is szerveznek. Természetesen a művészeti iskola tanfolyamaira járó diákok is beneveznek a versenyre. A nagy hagyománynak örvendő rendezvényre augusztusban kerül sor.

A Művészeti Iskola Napjai keretén belül is, novemberben idén is megrendezik a „Szívem zenéje"  ("Muzica inimii mele") elnevezésű versenyt, melynek nem csak városi, hanem megyei szinten is nagy sikere volt. A vetélkedőn kívül a rendezvénysorozat még sok meglepetéssel, zenés műsorokkal, szimpóziummal, kiállításokkal várja az érdeklődőket.


Deac Mircea iskolaigazgató tájékoztatott az idei tervekről
Deac Mircea iskolaigazgató tájékoztatott az idei tervekről


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: