2018-01-05 09:45:45• hírek • Bede Emőke

Tájékoztatón vettek részt a nagymajtényi lakosok

Fotó: ISU Satu Mare
Fotó: ISU Satu Mare

A csütörtükön tartott tájékoztatón jelen volt a Romániai Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) képviselője és a kanadai cég elnöke is jelen volt, hogy friss információval lássa el a helybélieket.

A nagymajtényiak szép számban részt vettek az eseményen, viszont ez nem meglepő, hiszen az utóbbi 19 napban nem egyszer alakult ki kisebb pánik a lakosok körében a morajlás, a kisebb robbanások és a néha megrengő föld miatt.
 

Az IGSU képviselője bemutatta mindazokat a intézkedéseket, melyeket a legelső naptól megtettek a helyzet megoldása érdekében, valamint felvázolta a közeljövőben várható további lépéseket. Mint kiderült a tájékoztatóból, a tűz jelenleg nem ég, mivel újból eloltotta azt a földből feltörő talajvíz. Az esetleges gázszivárgás miatt azonban a tűzoltók folyamatosan figyelemmel követik a kútfőt, és készek azonnal akcióba lépni, ha újból szökne a gáz. Ez természetesen a lángok újragyújtását jelenti. Végül, de nem utolsósorban biztosította a környékbeli falvak lakosságát, hogy nincs mitől tartaniuk, hiszen továbbra sem fenyegeti őket veszély.
 

Mint arról a tegnapi nap során beszámoltunk, a tűzoltóknak sikerült a föld felszíne felett levő utolsó fémelemeket is, így hamarosan megkezdik az új fej felszerelését, mely segítségével végleg meg lehet majd oldani a szivárgás problémáját. Ha helyére kerül az új toronyfej, akkor lehetségessé válik a speciális iszap befecskendezése, és a környékbeli falvak végre fellélegezhetnek. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: