2010-12-09 15:14:30• hírek • Szatmár.ro

Tájékoztató az APIA-nál

Csütörtökön az APIA illetékesei beszámoltak a támogatásfolyósítás helyzetéről.

Pintea Viorel igazgató, Bente Viorel támogatásfolyósítási osztályvezető felvázolták csütörtökön a fontosabb mezőgazdasági támogatásokkal kapcsolatos megyebeli helyzetet. E szerint a 2010-es területalapú támogatás előlegére a 23 600-ból valamivel több, mint 17 000 földhasználó esetében adták meg a kifizetési jóváhagyást, amiből 14 000-nél többen kapták meg számláikra a pénzt.

Azok között, akiknek nem utalták át az előleget, túlnyomó többségben vannak a meg nem művelt területekkel rendelkezők - akiknek ennek ellenére rendben kellene tartaniuk a parlagon maradt földeket. Több tíz olyan támogatásigénylő van a megyében, aki évek óta még csak nem is látta a parcelláit, ennek ellenére papíron azt állítja: minden a legnagyobb rendben van.

Őket ki fogják tiltani a támogatási rendszerből, és e mellett vissza kell fizetniük 2007-ig visszamenőleg az összes, felvett eu-s mezőgazdasági szubvenciót.

Az illetékesek elmondták: a kormány nyilvánosságra hozta az egyedenkénti szarvasmarha-támogatás 2010-es összegét is, amely jószágonként 410 lej lesz. Ezt azonban csak akkor kapják meg a gazdák, ha bebizonyosodik: igazat írtak az adókifizetésre vonatkozó, saját felelősségre tett nyilatkozatban, amely kötelező érvényű volt az igényléskor.

Az APIA most minden egyes polgármesteri hivataltól kikéri a támogatásigényléssel kapcsolatos adófizetési információkat. Az, akinek van adóelmaradása, büntetőfeljelentésre számíthat a szubvenció ki nem fizetése mellett.


A támogatási rendszerről beszéltek
A támogatási rendszerről beszéltek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: