2008-02-13 18:23:25• hírek • Szatmar.ro

Sokan vettek részt a közvitákon

 Szóban sokan, írásban kevesen módosítanának az új tanügyi törvénytervezeten.

Szatmár megyében közel 40 közvitát tartottak az új tanügyi törvénytervezettel kapcsolatban. Az utolsó gyűlésre február 13-án, szerdán 13 órától került sor a Szatmár Megyei Közigazgatási Palota nagy tanácstermében.

Nagy érdeklődés kísérte az utolsó közvitát, ugyanis a tanügyben dolgozóknak — azaz azoknak, akiknek munkájukat közvetlen módon befolyásolja majd az új törvény — ez volt az utolsó lehetőségük arra, hogy hozzászólásaikkal részt vállaljanak a törvénytervezet esetleges alakításában. A megszervezett közvitákon rendszerint részt vettek helyi önkormányzati tisztségviselők, polgármesterek, tanácsosok valamint több civil szervezet és felekezet is képviseltette magát a megbeszéléseken. A gyűlések összesen mintegy 1000 érintettet mozgósítottak. 

Kónya László főtanfelügyelő-helyettes a Szatmár.ro-nak elmondta, hogy sokan adtak hangot véleményüknek, viszont csak 20%-ra tehető azoknak az aránya, akik írásba foglalták és beküldték a minisztériumba az általuk elképzelt, konkrét módosítási javaslatokat. A Szatmár Megyei Főtanfelügyelőségen még péntekig lehet leadni a tervezettel kapcsoaltos negatív vagy pozitív észrevételeket, ugyanis hétfőn az összesített javaslattömböt eljutatják az Oktatási Minisztériumba.

- Eddig hozzávetőleg 60-70 javaslatot foglaltunk össze, amelyek néhol nagyon ellentmondásosak. Véleményem szerint ez nem probléma, hiszen egyfajta szubjektivitás kell jellemezze a hozzászólásokat. Magyar viszonylatban sokan a román nyelv oktatására vonatkozó új módszert szorgalmazzák, illetve többen az egyházi oktatás továbbfejlesztésére is nagyobb hangsúlyt fektetnének. - magyarázta Kónya László főtanfelügyelő helyettes.
P.A. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: