2014-12-22 17:15:21• hírek • Szatmár.ro

Tájékoztatás külföldi munkavállalás előtt

December 22-én a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet találkozót rendezett a „Távozás előtt tájékozódj!" nemzetközi projekt keretén belül, mely során hasznos információkkal és tanácsokkal látták el a külföldön munkát kereső személyeket.

A romániai Caritas Konfederáció és az angliai The Passage UK által közösen indított projekt célja azon személyek tájékoztatása és képzése, akik Nagy Britanniában szeretnének munkát vállalni. A hétfői találkozóra a szatmári Caritas Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontjában, került sor, ahol a szervezet munkatársai a központ kedvezményezettei, munkát kereső személyek és a szervezet szakmai képzésein résztvevő személyek számára tartottak egy kis bemutatót, majd osztották ki köztük az erre a célra készített információs könyvecskéket.

A projekt keretén belül Szatmár és Máramaros megyében összesen 500 tájékoztató kiskönyvet és 100 plakátot osztanak ki.

Ezen tájékoztató anyagok különböző iskolákba, a Caritas szervezetek által működtetett szociális intézményekben, illetve olyan helyeken kerülnek kiosztásra, ahol a nehéz anyagi körülmények miatt többen kényszerülnek külföldre utazni munkavállalás céljából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: