2009-10-12 15:46:37• hírek • Ferenczi Noémi

Tájékoztatás a vakcináról

„Kezedben a lányod egészsége!" címmel indította ismét útnak méhnyakrák ellenes kampányát idén októberben az egészségügyi minisztérium. Jelenleg, a szülők és a diáklányok tájékoztatása van folyamatban.

Második szakaszához ért a méhnyakrák-elleni oltást népszerűsítő kampány. Az első szakasz július 16-án vette kezdetét, amikor is az orvosokat készítette fel az egészségügyi minisztérium a oltás hatásaival kapcsolatban.

A második szakaszban a családorvosokat és az iskolák egészségügyi személyzetét világosították fel az oltásról, annak érdekében, hogy eloszlassák a szülők oltással kapcsolatban felmerülő esetleges kétségeit.

A megyei iskolaorvosok felkészítése már megtörtént, a napokban pedig elkezdődött annak az 1750 hatodikos és 2100 hetedikes lánynak és szüleiknek a tájékoztatása, akik a kampány keretében ingyen kaphatnák meg a HPV elleni oltást.

Dr. Láng Lászlót, a Szatmár Megyei Háziorvosok Szövetségének elnökét a szülők oltás iránti érdeklődéséről kérdeztük. „Az előző kampányban többen érdeklődtek a pácienseim közül az oltás iránt, mint most. Úgy tűnik, még mindig sokan tartózkodnak annak beadatásától. Több oka van annak, hogy nehéz meggyőzni a szülőket, mégpedig, hogy viszonylag új oltóanyagról van szó, illetve, hogy hosszú távon bizonyosodik be az oltóanyag jótékony hatása. Ezért mindenképp megfelelő tájékoztatást kell adni a vakcina hatásairól"- magyarázta dr. Láng.

Az előző oltási kampány kudarcot vallott, mivel a szülők idegenkedtek az oltás beadatásától és végül alig két százalékuk egyezett bele, hogy gyermeke megkapja az oltást. Megyénkben például több mint kétezer negyedikes lány van, közülük csupán 160 kapta meg a HPV vírus elleni oltást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: