2013-07-06 17:01:06• hírek • Póti Orsolya

Táborral jutalmazták az utcán élőket

A Szatmárnémeti Stea Egyesület táborral jutalmazta azon kedvezményezettjeit, akik az elmúlt egy évben látogatták a szervezet nappali központját, és az ott zajló programoknak köszönhetően sikerült munkát is találniuk.

Július 2-6. között a Kissárközújlaki, nemrégiben felavatott multifunkcionális központ fogadta a Stea Egyesület 12 kedvezményezettjét, azokat az utcán élő fiatalokat, akik az elmúlt egy évben aktívan részt vettek az egyesület által szervezett foglalkozásokon, és időközben munkát is sikerült szerezniük.

A tábort Blideran Olimpiu helyi plébános szervezte a franciaországi Maison Familiale Rurale Iskola diákjaival és tanáraival, valamint a Stea Egyesülettel. A francia csoport célja az volt, hogy megvalósítson egy társadalmi szolidaritás programot, melynek keretében különféle közös programokat szerveztek az utcán élőkkel.

Az egyesület kedvezményezettjei számára nem voltak újszerűek a francia fiatalokkal való közös programok, ugyanis tavaly a Solidarite Enface Roumanie Egyesület tagjaival és a párizsi Saint Louis de Gonzague Líceum diákjaival vakációztak együtt.

A táborozók különféle tevékenységekben vehettek részt: sportoltak, kirándultak és bekapcsolódtak a francia fiatalok által szervezett szórakoztató játékokba és nevelő programokba. A szervezők véleménye szerint a kedvezményezettek nagyon élvezték a tábort, jó magaviseletűek voltak és minden bizonnyal sok új tapasztalattal gazdagodtak - tudtuk meg Diana Bretantól, a szervezet programfelelősétől.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: