2010-08-16 14:45:31• hírek • Szatmár.ro

Táboroztak a cserkészeink

A 44-es számú Dsida Jenő Cserkészcsapat tagjai élményekkel teli táborban vett részt Büdössáron.

A cserkészet tagjai minden nyáron hatalmas cserkésztábort szerveznek, végül is ennek az együttlétnek van a legnagyobb értelme, hisz a táborban gyakorolják be azt, amit a heti foglalkozásokon elméletben elsajátítanak. A közösségfejlesztés szempontjából ezek a táborok sokat jelentenek a cserkészek számára, amelyeket általában maguk szerveznek, de volt már példa rá, hogy más cserkészcsapatokkal együtt rendeztek kirándulást.

Idén Büdössáron táboroztak a Szatmárnémeti Dsida Jenő Cserkészcsapat tagjai, ugyanott, ahol az első táborukat szervezték meg még 1993-ban.

Ezúttal is a gyakorlaton volt a hangsúly a táborban, több olyan programot is szerveztek, amelyre iskolaidőszakban nincs lehetőség. Sokat túráztak, íjászaton vettek részt a fiatalok, jobban elsajátították a csomózást, Szarvas Károly pedig népdalokat tanított a cserkészeknek. Minden este tábortűzzel ért véget a nap, amely körül rengeteg játékot, vidám jelentet mutattak be a fiatalok. Istentiszteleten is járt ugyanakkor a kis csapat, vasárnap a vámfalui református templomban jártak.

Természetesen ebben az évben is több újonc, cserkészjelölt indult el táborozni a „nagyokkal", a sikeres próbát és fogadalomtételt követően pedig öt kiscserkésszel bővült az idei táborban a csapat.


A kiscserkészek különböző próbákat álltak ki
A kiscserkészek különböző próbákat álltak ki

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: