2009-07-28 14:52:07• hírek • Ferenczi Noémi

Táborozni készül a cserkészcsapat

Idén is megszervezi hagyományos nyári táborát a 44-es számú Dsida Jenő cserkészcsapat.

A nyári táborozás keretében sor kerül az újoncok cserkészfogadalmának letételére, melyet egy akadálypályából és különböző tudásfelmérő kérdések megválaszolásából álló próba előz meg. Idén hat újonc fog cserkészfogadalmat tenni. Több újonc van, a többiek azonban nem tudnak részt venni a táborban - mondta el a Szatmár.ro-nak Boga Ferenc, a cserkészcsapat vezetője.

Az újoncok eddig úgynevezett próbaidős cserkészek voltak. A cserkészcsapat újoncai a szeptemberi cserkészév kezdetén esedékes toborzón kerülnek a csapathoz barátok, osztálytársak, ismerősök révén, akik elmesélik élményeiket a cserkészélettel kapcsolatban. Aki év közben jelentkezik, azt is befogadják a csapatba.

Jelenleg 25-30 tagja van a 44-es számú Dsida Jenő cserkészcsapatnak, közülük öten érettségiztek, így valószínűleg nem tudnak majd olyan aktív tagjai lenni a cserkészcsapatnak mint eddig. A hagyományos nyári cserkésztáborokba sok régi tag is ellátogat.

Boga Ferenctől érdeklődtünk, mennyire tapasztalja a „mai fiatalok" passzív hozzáállását a hasonló tevékenységek iránt. „Tulajdonképpen abban mutatkozik meg a passzivitás, hogy kevesen jelentkeznek cserkésznek és sokan lemorzsolódnak. Aki viszont marad, az szívvel-lélekkel csinálja"- magyarázta Boga.

Az elmúlt cserkészév folyamán számos rendezvényen vettek részt a cserkészek, nemzeti ünnepeinken, a koszorúzásokon, templombúcsúkon stb. Karácsonykor elhozták a betlehemi lángot a különböző gyülekezetekhez, az országos rovásírás versenyen pedig második helyezést ért el a csapat egyik tagja.


Nemzeti ünnepeinken is segítettek a cserkészek
Nemzeti ünnepeinken is segítettek a cserkészek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: