2011-03-20 12:37:56• hírek • Szatmár.ro

Táborozást nyertek a fiatalok

Véget ért a Művészetért, Kultúráért és Sportért Ifjúsági Egyesület (ACAS) szervezésében a „Save Energy, Save Your Future" című bilaterális ifjúsági csereprogram.

A pályázat tevékenységei már az elmúlt hétvégén megkezdődtek és március 20-án, szombaton délután a Református Gimnáziumban zárultak. Az ifjúsági csereprogramban mintegy félszáz fiatal vett részt Romániából és Magyarországról. Romániát a Szatmárnémeti Református Gimnázium tanárai - Kovács Gabriella, Elek Kinga, Lovász Erzsébet, Csapó-Ilyés Attila, Póti Eduárd, Simon Levente - és diákjai (XI. és XII-es diákok) képviselték.


A projekt célja volt, hogy megismertesse és felhívja a fiatalság figyelmét mindarra, ami a világban és saját környezetükben zajlik, így például a komplex környezeti-társadalmi és gazdasági krízisre, globális világproblémákra. Ennek tudatában kívánta felkészíteni a fiatalokat a felelős gondolkodásra, környezetük megóvására, megadva hozzá a szükséges elméleti és gyakorlati tudást.

A fiatalok az elmúlt héten több keretasztal-megbeszélést, workshopot és kirándulást is szerveztek, plakátokat készítettek környezetvédelmi témákban.

Szombaton, a projektzárón pedig a diákokból álló hat csapat mutatta be power-pointtos, a projekt során készült bemutatóját. Ennek pedig tétje is volt, mert a legügyesebbek elnyerhették a jogot az idei nagyváradi nyári egyetemen való részvételre.
A legjobb csapatnak a hármas számú bizonyult, tagjai: Incze Norbert, Kiss Tamara Titanilla, Szabó Sándor és Vajas Petra. A szervezők két egyéni munkát is kiemeltek, Bökény Róbertét és Kürti Anitáét, így ők is részt vehetnek a nyári egyetemen.


Powerpointos bemutatóval ért véget a tevékenység
Powerpointos bemutatóval ért véget a tevékenység


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: