2012-08-16 17:11:06• hírek • Póti Orsolya

Táborokat szerveztek az utcagyerekeknek

A szatmárnémeti Stea Egyesület három tábort is szervezett a júliusi és az augusztusi hónapban az utcán élő gyermekeknek és fiataloknak. A táborok a franciaországi Solidarite Enface Roumanie Egyesület közreműködésével jött létre.

A július 8-15. között, a július 19-26. között, illetve az augusztus 6-11. között megrendezett táborokra Kapnikbányán került sor közel ötven gyermek és fiatal részvételével. A táborban résztvevő utcagyerekeket több mint harminc franciaországi önkéntes fiatal segítette, akik a Solidarite Enface Roumanie Egyesület tagjai és a párizsi Saint Louis de Gonzague Líceum diákjai.

A táborokban a szatmárnémeti Stea Egyesület nappali központjának látogatói vehettek részt, azok a gyerekek és fiatalok, akik gyakran vesznek részt az egyesület munkatársai által szervezett rendezvényeken és foglalkozásokon.

A táborokban a résztvevők különféle tevékenységekben vehettek részt: sportoltak, kirándultak és bekapcsolódtak a francia fiatalok által szervezett szórakoztató játékokba és nevelői programokba. A szervezők véleménye szerint a gyerekek nagyon élvezték a tábort, jó magaviseletűek voltak és minden bizonnyal sok új tapasztalattal gazdagodtak.

A szatmári egyesület továbbra is várja az utcán élő fiatalokat naponta 10 és 18 óra között nappali központjában, az Octavian Goga utca 14 szám alatt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: