2012-05-31 11:37:48• hírek • Póti Orsolya

Tablót avattak és elbúcsúztak a Kölcsey végzősei

A diákok és tanárok számára ez a hét nem más, mint a búcsúzás hete. A diákok számtalan rendezvény és műsor keretében köszönnek el az iskolától, tanáraiktól és a diáktársaiktól. A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban május 31-én került sor a közös tabló leleplezésére és a tizenkettedikesek búcsújára.

Csütörtök délelőtt 11 órakor végzős diákok és tanárok várták, hogy végre lerántsák a leplet arról a legújabb közös tablóról, mely elsőként került a Kölcsey Ferenc Főgimnázium új épületének, az egykori püspöki konviktus falára.

Az ünnepélyes tablóavatást Schvarckopf Csilla szavalata nyitotta, aki Kányádi Sándor, Felemás őszi ének című versét adta elő. A szavalat után Nagy Gyula magyar tanár szólt az egybegyűltekhez, örömét fejezve ki az iránt, hogy a főgimnázium hosszas vándorlás után végre igazi otthonra talált.

„Úgy gondolom, kivételes alkalom a mai, hiszen új otthonunkban első alkalommal kerül sor tablóavatásra. Egy évvel ezelőtt még nem igazán tudtuk elképzelni, hogy ez az épület fog otthont adni ennek a pillanatnak, és az egy évnyi közös munkának." - mondta el Nagy.

A tablóról Boga Katalin és Sárándi Annamária tanárnők rántották le a leplet, ezután pedig a diákok és tanárok közösen elénekelték a Gaudeamust. Másfél órával később a végzősök diáktársaiktól vettek búcsút szép dalokkal és néhány kedves szóval.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: