2020-04-28 14:09:33• hírek • Bede Emőke / közlemény

Táblagéppel segítik azokat a diákokat, akik nem tudnak részt venni az online oktatásban

Képünk illusztráció. Forrás pexels.com
Képünk illusztráció. Forrás pexels.com

Mint Szatmár megye, mint Szatmárnémeti szintjén táblagépekkel fogják segíteni azokat a diákokat, akik hátrányos anyagi helyzetük miatt nem tudnak részt venni az online oktatásban.

A Calin Durla főtanfelügyelő által bemutatott jelentés szerint megyénkben mintegy 6 400 tanuló nem tud megfelelő eszköz híján bekapcsolódni az internetes oktatásba. Annak érdekében, hogy ezeket diákokat is mielőbb be lehessen kapcsolni a világhálón át megtartott órák körforgásába, a prefektusi hivatal minden örnkormányzatot tájékoztatni fog arról, egészen pontosan hány táblagépre volna szüksége a helyi diákoknak, majd arra kérik őket, hogy mérlegeljék, hány darabot tudnának megvásárolni saját költségvetésből. A prefektúra szerint eszközönként egy 3-400 lejes átlagárral lehet számolni.


A főtanfelügyelő emellett azt is közölte, hogy Szatmár megyében mindösszesen csak 33 olyan pedagógus van, aki az általa tanított tantárgyat nem tudja internetes formában átadni a gyerekeknek. A tanerő többi része és a közel 40 ezer diák azonban napi rendszerességgel részt vesz az online oktatásban, a kiesett tananyag pótlására pedig már kidolgoztak egy forgatókönyvet, mely szerint a kimaradt leckéket a jövő tanévben fogják behozni.



Szatmárnémeti az elsők között segít

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal pénzalapot különít el azon diákok számára, akik nem tudnak részt venni az online oktatásban, mivel nincs számítógépük vagy táblagépük. A tanfelügyelőség helyzetjelentése szerint Szatmárnémetiben 901 olyan diák van, aki nem tud részt venni az online oktatásban, mivel a szülők nehéz anyagi helyzetben vannak és nem tudják biztosítani a szükséges eszközöket - közölte hivatalos Facebook-oldalán a hivatal.


“Úgy döntöttünk pénzalapot különítünk el táblagépek vásárlására. Az eszközöket internet hozzáféréssel együtt a nehéz helyzetben levő diákok rendelkezésére bocsátják, ezáltal biztosítva a lehetőséget az online oktatásban való részvételhez” – jelentette ki Kereskényi Gábor polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: