2006-09-09 21:16:32• hírek • Szatmár.ro

THC-mentes kannabisz-tea

cannabisLétezik alkoholmentes sör, koffeinmentes kávé, most már létezik THC-mentes kannabisz-tea

Létezik alkoholmentes sör, koffeinmentes kávé, most már megtalálható a THC-mentes kannabisz-tea is a magyar piacon. Itthon vagyunk, Hollandiában.  

Aranyos és környezetbarát narancssárga papírdobozban vár minket a svájci nedű, ami, mint azt a felirat is mutatja a tégelyen, fantasztikus természetes érzést ad. Beállni nem lehet tőle, nem lesznek az embernek hallucinációi, az üdítőital magyarországi forgalmazója szerint akár egy egész raklappal is hiába vedelünk be, maximum a koffein hatásától nehéz lesz álomra hajtani a fejünket.

Hollandia fíling

Első ránézésre a tiltott gyümölcs bájával kacsintó kenderlevél a dobozon arra enged asszociálni, hogy egy rekesztől már jó esténk is lehetne. Ha pedig alkohollal keverjük, mint a piros bikás szárnyat adó energiaitalt, tuti jól járunk. Mint azt Otrosinka Pétertől, a honi forgalmazó cég egyik ügyvezető igazgatójától megtudtuk, az itóka tavaly szeptember óta van a polcokon.

–A 2004 óta világszerte forgalomban levő terméket a Központi Bűnügyi Labor vizsgálta be, amely hivatalosan megállapította, hogy nincs benne kábítószer tartalom. A vevők körében is vegyes reakciókat vált ki az itthon újdonságnak számító tea, sokan azt hiszik, a kannabisz egyenlő a bódultsággal. Sajnos az emberek nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy a kannabisz csak abban az esetben minősül kábítószernek – mint ahogy egyébként a mák is - , amennyiben pszihoaktiv alkotóeleme – a kannabisz esetében a THC – átlépi a törvényileg szabályozott egészségügyi határértéket.

Ne lépj a fűre...

Otrosinka úr elmondása szerint ennek megfelelően nem szerencsés párhuzamot vonni a kábítószerek és az általuk forgalmazott termék között, hiszen ezzel könnyen félrevezethetők a laikusok. -Általánosságban elmondható, hogy az emberek a kannabisz, az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásaival sincsenek tisztában, pedig többek között régóta használt fájdalomcsillapító, és a sclerosis multiplexben szenvedő betegek körében is gyakran alkalmazzák. A kannabisz nagyon érdekes növény, megfelelő mennyiségben és tudatos alkalmazással gyógynövényként is használják, tele van nyomelemekkel és fontos ásványi anyagokkal.

Ahhoz, hogy itthon forgalomba kerüljön egy termék, az uniós szabványoknak is meg kell felelnie. Ez egy svájci produktum, amit Ausztriában gyártanak, de szintén jelen van Angliában, Németországban és természetesen a sógoroknál is. Ha valaki Magyarországon akar az uniós normáknak külföldön már egyszer megfelelt terméket árulni, nem minden esetben kell helyi szervektől engedély- adta hírül a boon.hu.

Az ÁNTSZ megyei irodája, megkeresésünkre azonnal átvette laborvizsgálatra a terméket, ám a vizsgálatok elkészültéig nem kívántak nyilatkozni.
Felmerül a laikus vásárlóban a kérdés, vajon miként kerülhet ez a magyar polcokra, és ha már ez a nedű ott van, miért nem lehet tulipános-fapapucsos holland füvet legálisan árusítani, mondjuk ugyanígy egy benzinkúton.

Stop!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: