2020-06-10 13:40:41• hírek • Agerpres

Tăriceanu: Orvosi szempontból nem indokolt a veszélyhelyzet meghosszabbítása

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke úgy véli, orvosi szempontból nem indokolt a veszélyhelyzet meghosszabbítása, az intézkedés csak a kormány választási és üzleti érdekeit szolgálja.

'Amint az várható volt, Iohannis úr parancsot adott a kormányfőnek, hogy hosszabbítsa meg a veszélyhelyzetet! Azt hiszem, Iohannis úr nagyon szeret Istent játszani! A döntést semmiféle orvosi érv nem támasztja alá, csakis a kormány választási és üzleti érdekei. Egyértelmű, hogy még ki akarnak csavarni egy kis pénzt a közbeszerzés nélkül kötött szerződésekből, talán bizonyos nyomokat is el akarnak tüntetni, és néhány unokaöccsöt vagy a keresztgyerekek keresztgyerekeit zsíros állásokhoz juttatni. Hogy hihetnél a jóhiszeműségükben, amikor máig se árulták el, hány román állampolgárt teszteltek eddig, és hogy mi a magyarázata, hogy egyik nap csak 2500, míg másnap 10.000 tesztet végeznek el? Az igazság az, hogy fogalmuk sincs, mit tegyenek, inkább maradnak a tiltásoknál' - olvasható Tăriceanu Facebook-bejegyzésében.

Az ALDE elnöke szerint csak helyi szinten van szükség a hatóságok beavatkozására és a veszélyhelyzet kihirdetésére, ott, ahol felüti a fejét a COVID-19. 'Azt tanácsolom a kormány tagjainak, hogy ne is merjenek a parlament elé állni egy ekkora ostobasággal' - írta Tăriceanu a veszélyhelyzet meghosszabbítására vonatkozó államelnöki bejelentésre utalva.

Véleménye szerint a kormánynak vissza kell térnie eredeti feladatához, éspedig 'az ország vezetéséhez, a gazdaság újraindításához, a munkahelyek létesítéséhez, a nyugdíjak és gyerekpénz törvény szerinti emeléséhez, az aszály következményeivel való küzdelemhez, az öntözőberendezések megújításához, és egy sor más, fontos dologhoz, amelyeket mind elhanyagolt azért, hogy választási előnyt sajtoljon ki a koronavírusból' - olvasható az ALDE vezetőjének bejegyzésében.

Klaus Iohannis államfő kedden úgy nyilatkozott: kevesebb korlátozással ugyan, de szükségesnek tartja a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Ennek érdekében a parlament támogatását kérte az államelnök.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: