2018-05-11 05:32:35• hírek • Oszkó Viktória

Szusszanásnyi idő a diákoknak: Végzős Napok a Kölcseyben

Idén sem maradt el a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egyik, már hagyományosnak számító, legnépszerűbb iskolai eseménye, a Végzős Napok.

Mókás, csapatépítő feladatokkal készül minden évben a diákönkormányzat a végzős diákok számára a Kölcseyben. A tanév utolsó pár hete a tanulás, az érettségire való felkészülés, a vizsgák miatti stresszelés mellett egy kis kikapcsolódásról is kell szóljon: ebben játszik nagy szerepet a háromnapos eseménysorozat. 


A hamarosan elballagó diákokat ilyenkor a nagyszünetekben az iskola különböző pontjaira vezénylik a szervezők, ahol vicces, az agyat, a fantáziát és néha még az énekhangokat is megdolgoztató feladatok elé állítják. A csapatfeladatok legfőbb célja a nevetésen és az önfeledt szórakozáson kívül az, hogy az osztálytársak a nagy nyomás alatt ki tudják használni a még egymásra megmaradt időt, hiszen nemsokára vége a tanévnek, egy teljesen új időszak kezdődik, ezzel együtt sokukat teljesen más területre sodorja majd az élet. 


A végzősöknek ezzel a kezdeményezéssel jár még egy szusszanásnyi idő, hogy együtt lehessenek, elbúcsúzhassanak a régi barátoktól és úgy egyáltalán, az iskolától magától, hiszen életük egyik legmeghatározóbb időszaka zárul majd le hamarosan. A ballagás május 24-én, csütörtökön lesz az iskolában, a tanévrend szerint az első írásbeli vizsgára pedig június 25-én kerül sor, ekkor román nyelv és irodalomból, június 26-án anyanyelvből, június 27-én a szakosodás szerinti kötelező tantárgyból, majd június 28-án a szaknak megfelelő választott tantárgyból kell vizsgázniuk a végzős diákoknak.


Az óvások utáni végleges eredményeket július 9-én teszik közzé. A pótérettségire augusztus 20-a és augusztus 31-e között kerül sor. A végleges eredményeket szeptember 6-án teszik közé.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: