2009-12-06 18:16:12• hírek • Szatmar.ro

Drámai vereség Arad ellen

A Graham vezette ICIM visszavágott az őszi vereségért a VSK csapatának.

Igazi rangadó várt a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatára a Nemzeti Liga 11. fordulójában, mivel az az Arad érkezett a Szamos partjára, amely a hazai gárda és a Sepsiszentgyörgy mellett játéktudásban magasan kiemelkedik a csoport többi tagja közül. A vendégeket a visszavágás vágya is fűthette, mivel ősszel a szatmáriak 70-67 arányban győzni tudtak Aradon.

Az ICIM a szatmáriaktól elküldött tavalyi közönségkedvenc Cherrise Grahammel a soraiban kezdte a találkozót és az amerikai keményen kezdett egykori csapata ellen: 11 pontjával 19-16-os előnyhöz segítette jelenlegi együttesét az első negyed végéig. A rövid szünet után a szatmáriak fordítani tudtak, ám előnyüket nem tarthatták meg sokáig, főleg a hajrát nyomták meg nagyon az aradiak. Az igen színvonalas játékrészben 50 pont esett, amin a csapatok testvériesen megosztozkodtak, így maradt a három pontos hazai hátrány.



Kemény, izgalmas meccset vívott egymással a VSK és az Arad


A harmadik játékrész kísértetiesen hasonlított az előzőre: a VSK egyenlített, majd fordított, ám a végén egy 7-1-es aradi sorozatnak köszönhetően hat pontosra nőtt a hazaiak hátránya. Az utolsó negyedet álomszerűen kezdte a VSK, a hat pontos hátrányból pillanatok alatt három, majd öt pontos előny lett. Ám úgy látszik, ezen a meccsen az idegek harcát az ICIM játékosai bírták jobban, mivel egy perccel a vége előtt ismét ők vezettek 78-76 arányban. Az utolsó perc, a sportág szokásainak megfelelően, jócskán elhúzódott, ám az Arad tartani tudta előnyét és végül ugyanúgy három ponttal nyerni tudott (84-81), mint tette azt Aradon a VSK.

A győztes csapat legjobbja Graham volt 29 ponttal, ám nem lehetett panasz az egyaránt szatmári Tarta Enikőre (14 pont) és Mészáros Anitára (8 pont) sem, míg Orosz Andrea nem szerzett pontot. A hazaiaknál Hardy 23 pontig, , Pop 22-ig, Povilonyte pedig 16-ig jutott.


A szurkolókra ezúttal sem lehetett panasz


A vereség ellenére azonban a VSK (akárcsak az Arad) már biztosan bejutott a bajnokság alapszakaszának következő fordulójába. A szatmáriak legközelebb kedden, Kolozsváron lépnek parkettre.

Női A osztály, 11. forduló:
Szatmárnémeti VSK-Aradi BC ICIM 81:84
(16:19, 25:25, 17:20, 23:20)
A szatmári pontszerzők: Hardy 23, Pop 22, Povilonyte 16, Drăgoescu 12, Urse Ivan 6, Pavel 1, Pricop 1.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: