2008-10-12 18:14:11• hírek • Szatmár.ro

Szüreti felvonulások és bálok

Lassan végéhez közeledik az idei szüreti bálok sorozata a megyében: szombaton két Szatmár megyei településen is megrendezték ezt a hagyományos eseményt.

Kálmándon az a szokás, hogy a katonasorba érett legények vonulnak végig nótázva a település utcáin és látogatnak el a szomszédos falvakba feldíszített lovasszekéren a délután folyamán — idén viszont kevesen voltak a korosztálybeliek, így a kultúrcsoport vállalta fel ezt a feladatot. Betakarítással kapcsolatos díszletben pompázva várta a résztvevőket a kultúrotthon, ahol az esti bál kezdete előtt ünnepi vacsorával várták a csőszöket és azok szüleit a szervezők.

 

A.jólsikerült bálon a zene mellett a tombolasorsolás is szórakozást biztosított, hiszen olyan érdekes nyereményeket vihettek haza a szerencsések, mint: malac, kakas, nyúl, kismacska, tangabugyi.
Börvelyben ugyancsak bográcsost vacsoráztak a kultúrcsoport tagjai szombaton — itt is ők vonultak fel ünneplőbe öltözve és nótázba, Bántó Zoltán kultúrházigazgató felkészítésében. Itt az volt az újdonság, hogy először rendezték szombaton a szüreti bált, amelyen a helyi együttes szolgáltatta a talpalávalót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: