2013-09-24 17:26:51• hírek • Szatmár.ro

Szüreti bált tartottak a Reménység Központban

A hagyományokhoz híven idén is szüreti bált tartottak a Caritas szervezet által működtetett központban.

Nincs olyan fontosabb ünnep, amelynek alkalmából ne rendeznének egy-egy összejövetelt az immár húsz éve működő Reménység Központban. Az Egyházmegyei Caritas által alapított és működtetett intézményben a rendszeres látogatók minden nap találnak lehetőséget, amellyel a szabadidejüket eltölthetik.

Kedden délelőtt szőlőlevéllel és szőlőfürtökkel feldíszített terem fogadta az időseket, ugyanis ekkor került sor a hagyományos szüreti bálra. Az idősek egy csoportja kis műsort is összeállított ez alkalomból, mellyel nem csak a szüretet ünnepelték, hanem az őszt is köszöntötték.

Szombat este kimentem a szőlőbe, Ősszel érik babám a fekete szőlő és Lemegyek a pince fenekére - ezekkel, s hasonló dalokkal alapozták meg a jó hangulatot, de volt olyan is, aki őszi témájú verssel örvendeztette meg a klubtársakat. Ilyen volt Bordás Ida is, aki saját versét szavalta el az ünnepség keretében.

Kedden sor került az augusztusi és a szeptemberi hónap születésnaposainak köszöntésére is, ami szintén régi jó szokás a Reménység Központban. Most összesen 25 személyt köszöntöttek fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: