2010-11-04 18:31:03• hírek • Szatmár.ro

Szüreti bál és hegyi beszéd

A hét végén változatos programok várják vidéken az érdeklődőket.

Akár össze is köthetik a programokat az érdekeltek, ugyanis a szombati, szatmárhegyi szüreti bál után bizonyára szükségük lesz az elcsendesedésre, amit a sárközheiy hagyományos „hegyi prédikáción" találhatnak meg.

Szatmárhegyen ötödjére szerveznek őszi RMDSZ-mulatságot. A jelek szerint eziránt ismét nagy lesz az érdeklődés, hiszen csütörtökig már 110 jegyet eladtak a szervezők - korlátozott számban még lehet jegyet váltani, személyenként 30 lejes áron. A rendezők ismét kitettek magukért: a zenét Félegyházi Árpád kántor szolgáltatja, és a beléptidíjban egy kiadós vacsora és korlátlan mennyiségű ital is beletartozik.

A sárközhegyi prédikáció az egyik legrégebbi hasonló megyebeli esemény: ilyenkor hálát adnak az azévi szőlőtermésért a borosgazdák. Az idei ünnepség vasárnap, 11 órakor kezdődik, igehirdetéssel, mely ezúttal Székely András hegyi házánál lesz.

Ezt követően aki szorgalmas volt, az mr az idei borát is megkóstoltathatja vendégeivel hegyi házánál, hagyomány ugyanis, hogy a gazdák ismerőseiket, barátaikat vendégül látják. Estefelé a nóta is felcsendül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: