2009-10-17 18:13:10• hírek • Ferenczi Noémi

Szüreti bál az óvodában

Másodízben tartottak szüreti bált a Hám János óvodában. Pénteken a német tagozatosok, szombaton pedig a magyar nagycsoportosok ünnepelték meg a szüretet.

Tavaly csak a Manók csoportja tartott szüreti bált a Hám János óvodában, azonban idén már az összes nagycsoportos kedvet kapott a közös mulatozáshoz. Pénteken két német csoport, a Kacsák és a Katicák csoportja „bulizott", szombaton pedig a Manók és Madárkák ünnepelték meg a szüretet Csoma Éva, Erdei Andrea, Hársfalvi Veronika és Menzák Ágnes óvónők vezetésével.

Eredetileg Erdődhegyen lett volna a mulatság, azonban a rossz idő miatt az óvoda falai között zajlottak a közös programok. A családi rendezvény így is remek hangulatban telt. A szüreti bálon szülők és gyerekek egyaránt részt vettek. Voltak „apukás játékok" és „anyukás játékok" is, sőt egyes vetélkedőkben az egész család részt vett.

A szőlőpréselést „István tatártól" tanulhatták meg az óvodások, majd a saját maguk által préselt mustból mindenkinek jutott egy pohárkával. Az ehhez szükséges szőlőt a szülők hozták.

Az uzsonna elfogyasztása után táncos mulatság vette kezdetét, majd karaoke versennyel zárult a szüreti bál.

A kisebb csoportok a Szent Márton napi felvonulásra készülnek, melyre idén saját készítésű lámpásokat készítenek - tudtuk meg Lieb Andrea, vezető óvónőtől.


István tatától tanulták a szőlőpréselést az óvódások
István tatától tanulták a szőlőpréselést az óvódások


A család minden tagja részt vett a közös mulatozáson
A család minden tagja részt vett a közös mulatozáson


Játék közben közösen fogyasztották el az uzsonnát a bálozók
Játék közben közösen fogyasztották el az uzsonnát a bálozók


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: