2012-05-17 09:10:33• hírek • Kocsis Zoltán

Modernizálják a halmi árvaházat

Több, mint egy millió lejes vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Szatmár Megyei Tanács a Halmiban található Havasi Gyopár Árvaház felújítására. Erről az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökség tudatta az intézményt szerdán.

Az MT a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságon keresztül, a Szociális Infrastruktúra Fejlesztése program keretein belül összesen 1.196.235 lejes vissza nem térítendő uniós hitelt pályázott meg sikeresen. A teljes beruházás összértéke 1.450.565 lej, a különbözetet a Csehi Árpád vezette Megyei Tanács fedezi.

„Célunk, hogy minél színvonalasabb szakoktatásban részesítsük a fiatalokat, ezzel is megkönnyítve a szociális beilleszkedésüket, miután elhagyták a központot", mondta Csehi.

A beruházás lényege, hogy hőszigetelik az épületet, az A szárny fölé pedig egy tetőteret építenek, amelyben sporttermet és raktárt alakítanak ki. Felújítják továbbá az A épületszárny mellékhelyiségét és egy műhelyt is kialakítanak, ahol varrni tanítják majd a fiatalokat.

A pályázat része egy, a fiatalok oktatását szolgáló multimédiaterem kialakítása és háztartási berendezésekkel, illetve bútorokkal szerelik az öt családi részleget is.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: