2011-01-31 11:31:14• hírek • Kocsis Zoltán

Idén pontokat szerezne a Lotus

A maláj istálló másodikként mutatta be új autóját, igaz, egyelőre csak grafikai verzióban.

A Lotus szorosan a Ferrari mögött a Forma1 élmezőnyéhez tartozik a 2011-es szezonban - már ami az új autó bemutatásának időpontját illeti. A maláj istálló európai idő szerint hétfő hajnalban mutatta be új autóját - egyelőre csak számítógépes rajz segítségével.

A Lotus Formula One Team, vagy ahogy a dél-kelet-ázsiai országban hívják, a Malaysia F1 Team Lotus új versenygépe a T128-as nevet kapta és, amint azt Mike Gascoyne technikai igazgató elmondta, egyetlen egy darabja sem egyezik meg a tavalyi járművel. Ennek köszönhetően az istálló deklarált célja, hogy idén megelőzze a Toro Rossót, a Force Indiát és a Saubert, és hogy utolérje a Williamset és a Renault.


Pontokért küzdene a Lotus az új T128-al fotó: teamlotus.co.uk
Pontokért küzdene a Lotus az új T128-al fotó: teamlotus.co.uk


„A tavaly az volt a célom, hogy a célba érjek, az idén pedig az lesz, hogy pontot szerezzek", mondta bizakodóan az olasz Jarno Trulli is, aki a finn Heikki Kovalainen mellett a pilótapáros egyik részét képezi.

Érdekesség, hogy a legtöbb istállóval ellentétben a Lotus nem használ majd KERS-et. Az malájok a Renault-tól kapják az erőforrást, a váltókat pedig a Red Bull szállítja nekik.

Bár február 1.-ét jelölte meg az új autó hivatalos bemutatásának dátumául, honlapján a Mercedes is közzétett egy számítógépes grafikát Michael Schumacher és Nico Rosberg új munkaeszközéről.


Az új Mercedes grafikai változata
Az új Mercedes grafikai változata fotó: mercedes-gp.com


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: