2011-08-11 11:58:12• hírek • Szatmar.ro

Szuper-járgány: egy Lotust kapott a román rendőrség

Ion Bazac, a Forza Rossa tulajdonosa a Mediafax hírügynökségnek elmondta, hogy Romániában idén eddig nyolc Lotust adtak el.

A napokban tovább bővült a Román Rendőrség autóparkja. Ennek önmagában nem lenne komoly hírértéke, főleg, hogy egyetlen járműről van szó. Ám egy nem akármilyen autóról, hanem egy Lotus Evora S típusú szuper sportkocsiról.

Ezzel Románia lett a harmadik ország a világon, amelynek rendőrsége Lotus márkájú luxus sportautót használhat Nagy-Britannia és Olaszország után. A járgányt két évre kapta meg a rendőrség teljesen ingyen a Forza Rossa cégtől, amely a Lotus egyedüli forgalmazója Romániában, Szerbiában, Montenegróban és Moldovában, valamint a Ferrari exkluzív forgalmazója Románia mellett Bulgáriában és Moldovában.

Egy Lotus Evora S piaci ára meghaladja a 70.000 eurót. A sportkocsit egy 350 lóerős motor hajtja, amely 280 km/h-ás végsebességre képes, a 100 kh/h-ás sebességet pedig 4,8 másodperc alatt éri el. A járgányt a Főfelügyelőség egy elitegysége használja majd, kérdés azonban, mennyit bírja Románia híresen „minőségi" útjain.

Az angol rendőrség által használt Lotus Evora

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: