2018-06-21 06:25:44• hírek • Oszkó Viktória

Szuper programok, érdekes foglalkozások várják a gyerekeket az Aranykapu Fonó-Házban

Az idei vakációban is izgalmas tevékenységekkel várja a gyerekeket a szatmárnémeti Aranykapu Kulturális Egyesület Fonó-háza, különféle programokat kínálva a különböző korú gyerekek számára. 

Már a vakáció elején, azaz június 18. és 22. között folyik az Aranykapu Egyesület első tábora, amely a “Hétágra süt a nap” fantázianevet viseli. Ez a program a legkisebbeknek szól, a 6-7-8 éves korosztálynak, és sajnos már nincs lehetőség becsatlakozni a foglalkozásokra. Semmi ok azonban az szomorkodásra, hiszen nyakunkon az egyesület soron következő megoldásra arra, hogyan is töltse el gyermekünk hasznosan a nyári szabadidő egy részét.


“Egyszer volt Budán..” elnevezléssel indul tábor július 2. és július 6. között a kicsivel nagyobbaknak. Ezesetben egy kézműves és művelődéstörténeti barangoláson vehetnek részt a fiatalok, megtapasztalhatják, milyen is lehetett Mátyás király korában élni. A gyerekek korabeli technikákat sajátíthatnak el, az időszakra jellemző mesterségeket próbálhatnak ki. Lesz például papírmerítés, iniciálé festés vagy lúdtollal írás. A szervezők azt szeretnék, ha a gyerekek számára kicsit vonzóbbá válna a népmesékből már jól ismert világ. Meglepetésekből sem lesz hiány, további érdekességekkel és különlegességekkel várják még a jelentkezőket.


Érdemes sietni és lecsapni a kínálkozó helyekre, mivel a táborokban kis létszámokkal, maximum 21 fővel dolgoznak együtt egyszerre az oktatók. Ennek az egyik oka az, hogy ennyi gyermekkel lehet hatékonyan egyszerre dolgozni úgy, hogy megmaradjon egyfajta családias hangulat, a másik, hogy így több idő jut mindenkire, egyenként.


Július 30. és augusztus 3. között képzőművészeti alkotótáborba várják a jelentkezőket, augusztus 6. és 10. között pedig újra megszervezik az eddig is nagy sikerrel futó Fafaragó alkotóműhelyt.


Az intenzív négynapos programra csak fiúkat várnak, őket is a kicsit idősebb korosztályból, 14-15 éves kortól, hiszen itt már komoly alkotómunkáról van szó. A résztvevő fiatalok a hagyományos fafaragó mesterség alapjaival ismerkednek meg úgy, hogy mind elméleti, mind gyakorlati képzésen résztvesznek. A Fafaragó alkotóműhelyt a Debrecenből érkező Győri Balázs fafaragó szaktanár vezeti majd idén is. Az oktatás ezúttal is különösen kislétszámú csoportban zajlik majd, ezért a Fafaragó alkotóműhelybe érdemes minél hamarabb bejelentkezni.


A Fonó-Házas foglalkozások minden esetben egyénre szabottak, melyek során az oktatók minden gyerekkel személy szerint foglalkoznak, figyelembe véve az illető gyermek életkorát, felkészültségét, tehetségét. Ezzel magyarázható, hogy a táborok, alkotóhetek és alkotóműhelyek létszáma korlátozott, valamint, hogy a szervezők csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a gyerekeket.


Jelentkezni, érdeklődni lehet Nezezon Enikőnél a 0744-687813-as, vagy Takács Andreánál a 0741-182063-as telefonszámon, illetve az Aranykapu Kulturális Egyesület Facebook-oldalán, vagy e-mail címén (aranykapuegyesulet@yahoo.com).


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: