2010-07-26 14:41:43• hírek • Szatmar.ro

Szúnyoginvázió ellen bőregér!?

A nyári időszak legkellemetlenebb árnyoldala a szúnyogokkal való hadakozás. A június 16. és 19. között végzett légi szúnyogirtó permetezés ellenére, Szatmárnémetiben nem csökkent jelentősen a szúnyogok száma.

A nyár eleji esőzések- és az ezt követő kánikula miatt a Szamos övezete megtelt szúnyoglárvákkal, ebből kifolyólag jelentősen elszaporodtak a vérszívók, ami igencsak megkeseríti a helyiek életét. Tény az, hogy a szúnyogirtás leghatékonyabb módszerének a légi permetezés bizonyult, ennek ellenére mégsem eléggé eredményes. Otthonát mindenki más és más egyéni praktikákkal igyekszik szúnyogtalanítani. Sok esetben a szúnyoghálók, az elektromos szúnyogriasztó berendezések és sprayk is csődöt mondanak. A házi praktikák közül hatékonynak bizonyul, ha a helyiségekben narancs, citrom, szegfűszeg, levendula, gesztenye, dió vagy paradicsom illóolajat-, illetve egy vízzel teli edénybe ecet csepegtetünk és ezt párologtatjuk, valamint ha füstölőt használunk. A lakásban elhelyezett kakassarkantyú is hatékony lehet - ez egy tömjénillatú tarka levelű növény -, amit az első számú szúnyogriasztó növényként tartanak számon. Szaküzletekből és bevásárlóközpontokból is beszerezhetők a különböző szúnyogriasztó kenőcsök, lámpák, gyertyák, krémek.

Szúnyoginvázió ellen denevér!?

Az olaszok a szúnyogirtás terén egy lépéssel előttünk járnak, mivel nemrégiben egy környezetvédő megoldással rukkoltak elő. Egy olyan kampányt indítottak útnak, melynek keretében a vérszívók elszaporodását denevérrel próbálják megakadályozni. A kampány neve: fogadj örökbe egy denevért, és bízd rá a szúnyogirtást. Teraszokra, kertekbe, házak falára fa denevérházat helyeztek ki, ahonnan a „házi kedvenc" éjszakánként szúnyogvadászatra indulhat. A bőregér valóban minden pénzt megér, mivel szakértők szerint egy éjszaka alatt akár 2000-3000 szúnyogot is felfalhat. Az olasz példán felbuzdulva talán hamarosan térségünkben is népszerű lesz az új „szúnyogpusztító házi kedvenc".


A nyári időszak legkellemetlenebb árnyoldala a szúnyogokkal való hadakozás

A nyári időszak legkellemetlenebb árnyoldala a szúnyogokkal való hadakozás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: