2010-02-17 00:18:15• hírek • Szatmar.ro

A Manchesternek áll a zászló

Továbbra sem tud gólt és pontot szerezni Lyonban a Real Madrid.

Két fantasztikus meccsel és egy kisebb meglepetéssel kezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája tavaszi szezonja: a Manchester United történelme során először lőtt gólt és nyert a Milan otthonában, míg a Real Madrid ezúttal is kikapott Lyonban.

Milánóban az egyik nagy kérdés rögtön az elején eldőlt: az olaszok kezdőjében kapott helyet David Beckham nevelőegyesülete, a Manchester United ellen. Három perccel a kezdés után azonban már senki nem ezzel foglalkozott, hisz a Milan megszerezte a vezetést: Beckham szabadrúgását Evra szerencsétlenül Ronaldinho elé ollózta, a brazil kapáslövése Carricken irányt változtatott, van der Sar kapus tehetetlen volt. A gól után is támadásban maradtak a hazaiak, Ronaldinho lövését van der Sar védte, majd Antonini gurított centikkel mellé. Nem sokkal később Ferdinand állította meg (nem biztos, hogy szabályosan) a gólszerzőt, majd Rooney távoli bombájával az angolok is helyzettel jelentkeztek. Ennél jóval nagyobb ziccerbe hozta Ambrosini a másik kapu előtt Huntelaart, de a holland is célt tévesztett. Bánhatta, mert két perccel később a Manchester a semmiből kiegyenlített: Fletcher adott be jobbról, Scholes jobbal nem találta el a lasztit, de a bal térdéről a kapufára, onnan pedig a gólvonal mögé csordogált a labda.

A bekapott gól nem törte meg a Milant, még a szünet előtt Ronaldinho szenzációs csel után bombázott, van der Sar bravúrral védett. A pihenő után Pato fejjel, Pirlo egy ravasz szabadrúgás után állt közel a gólhoz, utóbbi esetben van der Sar az est védését mutatta be. Ezt követően azonban fáradni látszott a Milan, a United egyre inkább fölénybe került, Valencia pedig remek cserének bizonyult, hisz a 66. percben jobbról tökéletes labdát adott középre, Rooney pepid még szebb fejessel betalált. Sőt, az energikus csatár nyolc perccel később duplázott, Fletcher pazar passzát ismét fejjel váltotta gólra. Ekkor teljesen összeesett a Milan, amin úgy tűnt, sem Seedorf, sem Inzaghi becserélése nem segít, nagyon lógott a levegőben egy újabb angol gól, az olaszok középpályájáról pedig hiányzott egy ütköző ember. A 85. percben aztán ismét Ronaldinho cselezgetett az angol tizenhaton jobb oldalánál, finoman középre tett, a berobbanó Seedorf pedig egy fantasztikus mozdulattal, sarokkal a hálóba talált. Ettől feltámadt a Milan, a 92. percben pedig, egy szöglet után Nesta közel állt az egyenlítéshez is, ám fejese elkerülte a kaput.

Így hiába dolgozott ki több helyzetet a Milan, a lehetőségeivel jobban gazdálkodó Manchester nyerni tudott. Az olaszok ezzel több mint egy éve képtelenek odahaza európai kupameccset nyerni, továbbjutásukhoz kisebbfajta csoda szükségeltetik. Egy valami azonban biztosnak tűnik: nem fognak unatkozni az Old Traffordra kilátogatók.


Fura látvány: Beckham a Manchester ellen fotó: manutd.com
Fura látvány: Beckham a Manchester ellen fotó: manutd.com


Mint ahogy nem unatkoztak a Stade Gerlandban sem, ahol a hazai nézők örömmel konstatálhatták, hogy a Lyon kezd aktívabban és bátrabban a Real Madrid ellen. Az első félidő nagy iramot, de kevésbé színvonalas játékot hozott, ahol a francia gárda állt közelebb a gólhoz, ám Govou kapáslövése az oldalhálót találta el, majd Casillas állta útját, végül Boumsong fejelt fölé. Utóbbi aztán saját kapuja előtt is vitézkedett egy remek mentéssel, a játékrész legszebb pillanata pedig Delgado nevéhez fűződik: a hazaiak argentin játékosának kapáslövése a jobb kapufán csattant.

Ami nem ment be kevéssel a szünet előtt, bement a pihenő után: a 47. percben senki nem támadta Makount, aki 22 méterről hatalmas gólt ragasztott Casillas kapujába. A találat után felpörgött a Real, de továbbra is a hazaiak voltak veszélyesebbek: Lopez kétszer is komoly helyzetbe került, amire egy Ronaldo löket és egy Lloris-bravúr volt a válasz. A két kapus továbbra is munkában maradt, előbb Lloris mentett Higuain elől, majd Casillas védte Cissokho közeli lövését.

Az utolsó percekben előbb Ramos fejjel egyenlíthetett volna, majd Cissokho mentett nagyot,

így több gól már nem esett. Egy 3-0-ás, majd egy 2-0-ás vereség után ezúttal „csak" 1-0-ra kapott ki a Real Madrid Lyonban, amely hátrányt odahaza nem lehetetlen ledolgozni. Az azonban biztos, hogy ehhez többet kell majd nyújtania a spanyoloknak, akik még soha nem tudták térdre kényszeríteni a Lyont. Ráadásul Marcelóra és Xabi Alonsóra eltiltás miatt nem számíthatnak a visszavágón.


Kakával is kikapott Lyonban a Real fotó: olweb.fr
Kakával is kikapott Lyonban a Real fotó: olweb.fr


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: