2019-03-04 10:13:22• hírek • Bede Emőke

Szünetel a munka az Electroluxban: sztrájkolnak az alkalmazottak

Amint arról a helyi sajtóból már többször értesülni lehetett, az Electrolux háza táján nincs minden rendben, sőt, a helyzet hétfőre igencsak kritikussá vált: a munkások felfüggesztették a munkát és utcára vonultak.

Reggel 7-kor az első váltásban dolgozó alkalmazottak egy része a Traian sugárúton található cég székhelye előtt gyülekezett, hogy elégedetlenségét tolmácsolja. Mint hangoztatták, nem csak az alacsony fizetéssel elégedetlenek, hanem a gyárban tapasztalható munkakörülményekkel és a vezetőség hozzáállásával is.

 

A sztrájkot egy több állomásos egyezkedés előzte meg, viszont a szakszervezet képviselőinek és az Electrolux vezetőségének egyelőre nem sikerült közös nevezőre jutniuk. Úgy tudni, a szakszervezet szeretne egy bruttó 620 lejes, azaz nettó 350 lejes fizetésemelést kiharcolni, viszont a vezetőség csupán egy 5 százalékos emelést tart megoldhatónak, emellett kilátásba helyeztek egy 150 lejes jelenléti bónuszt is, ennek megszerzéséhez azonban az alkalmazott nem hiányozhat egy napot sem.





A szakszervezet képviselői szerint az általános sztrájkot egészen addig folytatják, míg kéréseiknek eleget nem tesznek, azaz míg fizetésemelést nem kaptak és nem javítanak munkakörülményeiken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: