2017-03-11 17:22:49• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

Szülők klubja alakult a Refiben

Szép számban gyűltek össze az alsó tagozatos szülők a díszteremben, mert többekben megfogalmazódott az igény arra, hogy találkozzanak, beszélgessenek egymással csak úgy, kötetlenül.

A tanítónők tervei szerint havonta-kéthavonta fognak találkozni, meghívott előadók segítik majd a szülőket tanácsokkal, praktikákkal, mert lássuk be, nem könnyű jó szülőnek lenni, nem könnyű megtalálni az arany középutat a gyereknevelésben. "Mert olyan ingerek érik egyre korábban a gyerekeinket, amelyekre nincsenek felkészülve és mi felnőttek is időnként tanácstalanok vagyunk, hogy hogyan is tovább" - tudtuk meg Mekker Melinda tanítónőtől. Hozzáfűzte: arra is jó lesz ez a szülői klub, hogy megbeszélhessék a felmerülő problémákat. Szeretnék, ha mindenki érezné, fontosak, hogy van segítség, van kiút, van támogatás.

Az első ilyen eseményen Sikli László nagyváradi származású, Magyarországon élő költő, meseíró, mesemondó tartott előadást az elemi tagozatos kisdiákok szülei számára "Érzelmeink másolódnak " címmel. A gyerekek hetek óta egy programban vesznek részt, melynek célja, hogy sokkal többet olvassanak, és kevesebbet érezzék szükségét annak, hogy a szabad idejüket az elektronikai kütyükkel töltsék el.

Rámutatott a család megtartó erejére, a kommunikáció szükségességére, valamint arra, hogy milyen fontos az együtt töltött minőségi idő a szülő-gyermek kapcsolatban. Laci bácsi arra tanítja a gyerekeket, hogy sokat olvassanak és verseket tanuljanak, mert ez  változásokat fog előidézni a gondolataikban, érzelemvilágukban, kitartásukban és fejlődni fog a kreativitásuk is.

Azt is megtanítja nekik, hogy mikor olvasnak, vagy mesét, verset hallgatnak, az agyuk képeket teremt, ami az érzelmi intelligenciájukat fejleszti. Arról is beszélt, hogy lehet használni, sőt kell a televíziót, számítógépet és telefont, de, mindenképp rendeltetés szerint.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: