2018-10-29 11:40:14• hírek • Szatmár.ro

Szülők Iskolája: gyakorlatias előadás- és beszélgetéssorozat indul a refis diákok szüleinek

A fénykép illusztráció
A fénykép illusztráció

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban november utolsó hetétől kezdve, a tanév végéig összesen 4 alkalommal találkoznak a tanulók szülei Sopoian Renata-Réka - iskolai pszichológussal és Varga Szilárd – iskolalelkésszel.

Ennek a programnak a leírását a szervezők tollából idézzük az alábbiakban:

 

„Legyél, aki vagy , én ehhez foglak hozzásegíteni.”- írja Vekerdy Tamás a szabadságot adó és szabadságra vezető nevelési alapbeállítódásról.

 

A mai családi rendszer más törvényeken alapszik, már nem három generáció lakik együtt, a nagymamák dolgoznak és az új pár egyedül bírkózik meg a nevelés nehézségeivel. Az ebből  (is) adódó gyermeknevelési nehézségekkel foglalkozik az előadás sorozat.

 

A gimnáziumban induló Szülők Iskolája program azt a célt tűzte ki, hogy a szülői közösségnek támaszt és megerősítést nyújtson. Egy olyan meghitt együttlétre törekszünk, mely biztonságot nyújt kérdéseiknek, érzelmeiknek és gondolataiknak egyaránt. Itt eldönthetik, hogy aktív résztvevők lesznek, vagy passzív befogadók.

 

Terítékre kerülnek az érzelmek kezelésének eszközei, az együttműködés és konfliktusok megoldásának-, valamint a dícséret és jutalmazás eszközei. Teret engedünk a kommunikációnak, az életkori sajátosságoknak és a vele járó krízishelyzeteknek. Megfűszerezzük sok vidámsággal, közös játékokkal, csoportos tevékenységekkel.  

 

Szeretnénk, hogy a szülők a kellemes időtöltés mellett konkrét stratégiákkal gazdagodnának, de a legfontosabb, hogy azzal a megerősítéssel távozzanak, hogy a fellépő nehézségek orvosolhatók és ők a legjobb szüleik a gyermekeiknek!

 

Iskolai lekészként és iskolai pszichológusként úgy gondoljuk, hogy ez a kezdeményezés  a lelki gondozás alappillére, melyre a jövőben építhetünk. A szülői megelégedettség, valamint a gyermek-szülő kapcsolat a lelkünkben elültetett magból sarjad, melyet mi lelki beszélgetésekkel szeretnénk öntözni.

 

Mély tisztelettel: Sopoian Renata-Réka - iskolai pszichológus és Varga Szilárd - iskolalelkész.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: