2011-11-21 11:03:16• hírek • Szatmár.ro

Szülői bál a Hám János Iskolaközpontban

A múlt hét folyamán már visszaszámoltunk: még 4, 3, 2, 1 nap a szülői bálig! A lázas készülődés ott rezgett a levegőben, egyfelől a tanárok, tanítók „gyűléseztek" szinte minden nap, másfelől az Adsonatum Szülőegyesület készült a bálra, s közben gyűltek, csak gyűltek a tombolatárgyak... - így kezdődik Szabó-Thalmeiner Noémi IV. B-s anyuka beszámolója a bálról.

Pénteken este kezdett benépesülni a Szent Alajos Konviktus előtere és ebédlője, a II.-os szülők díszítettek, az asztalok megterültek az otthonról hozott batyuból, a gyerekek által készített munkák várták, hogy otthonra leljenek. Szülőtársak, pedagógusok találtak egymásra, beszélgetésre, táncra jutott idő bőven.

Péntek este 9 órakor kezdődött a bál! A műsor gördülékenységéről a két műsorvezető, Nagy Anikó és Nagy Orbán gondoskodott. Ádámkó István igazgató megnyitó beszéde és az iskola spirituálisa által kezdeményezett ima és áldás után megláthattuk az előző hét gyűléseinek „gyümölcsét": a tanítók, tanárok karöltve parodizálták ki korunk oktatásügyét, az elkészített portfóliók és bizottsági munkák súlyával egyenértékesítve a hatékony és minőségi oktatást. Játékuk, elkészített kisfilmjük méltán váltott ki derűt és nevetést a hallgatóság köréből, a színdarabot vastapssal jutalmazta a hálás közönség.

Ilyen színészi teljesítmény után és a gyerekek kisfilmmel dokumentált véleménye alapján nem is csoda, ha a Szülőegyesület szervezésében Oscar-díj átadásra került sor, ahol az ismerős szignál felcsendülését követően a díjazott pedagógusok piros szőnyegen végigvonulva vehették át egész éves kitartó munkájuk méltó jutalmát: az Oscar szobrocskát. A jelöltek különböző kategóriákban indultak, és mindannyian nyertek, elnyerték a gyerekek és szülők bizalmát!

Oscar-díj átadás is volt a szülői bálon

A szervezők azonban nem feledkeztek meg az „újdonsült" szülőkről sem, kiknek gyermekei most kezdték el az I., V. illetve a IX. osztályt. Beavatásukkor zenei próbán vettek részt, karaokén vetélkedtek egymással. A szülők sorai között ismerős arcokat is láthattunk, hiszen sokan már másodjára, harmadjára vagy sokadjára vesznek részt beavatáson, hol a testvérke iskolakezdése miatt, hol azért, mert gyermekük magasabb szintre lépett.

A batyuból hozott elemózsia lassanként megfogyatkozott, a tombolatárgyak megtalálták szerencsés gazdájukat, a táncosok kifulladtak, a beszélgetőtársak elfáradtak. Hajnalra véget ért a mulatság, de az élmények tovább élnek, lendületet adva a további együttműködésnek, együttgondolkodásnak. A bál több mint 250 résztvevője nemcsak kellemesen szórakozott, hanem jelenlétével az iskola fejlesztését is támogatta: a röplabdapálya kialakítására 4100 lej gyűlt össze. Mindenkinek köszönjük az adományokat! És ne felejtsük el: találkozzunk jövőre ugyanekkor, ugyanitt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: