2018-09-13 12:01:30• hírek • Bede Emőke

Szülőföldön magyarul: megvan, mikor kezdődik a támogatások kiutalása

A tanévkezdés közeledtével egyre több szülőt foglalkoztat a kérdés, hogy mikor kezdik meg végre a Szülőföldön magyarul oktatási támogatás kiutalását. Most megmutatjuk, meddig kell várni, ha az Ön gyermeke is jogosult az összegre és már rendelkezik aktív számlaszámmal az OTP Banknál.

Az A, C és D kezdőbetűjű vezetéknévvel rendelkező igénylőknek szeptember 28-án utalják ki az összeget, október 5-én pedig a B betűsök következnek. Az E, F, G betűvel kezdődő vezetéknevűek október 12-én kapják meg a támogatást, október 17-én pedig a H, I, J és L betűsek lesznek soron. A K betűseknek október 26-ig kell várniuk, az M, N és O betűsek pedig november 2-én kapják meg a pénzt. November 9-én jönnek a P, R és T betűsek. November 16-án következnek az S-esek, november 23-án pedig a U, V, W és Z betűvel kezdődő vezetéknevű igénylőknek utalják ki a támogatást. Ugyanezen a napon, azaz november 23-án kapják meg a pénzt az egyetemisták is.
 

„Az oktatás-nevelési támogatás összege egy gyermek után 310 lej, a hallgatók számára 40 lej. Fontos tudnivaló, hogy nem számít, hogy először igénylik a támogatást, ha van megnyitott számlaszám az OTP banknál, megkapják a támogatást az ütemezés szerint. Kérjük az értesítő leveleket figyelmesen elolvasni. Előfordul, hogy a pozitív elbírálás ellenére problémák merülnek fel a számlaszámmal kapcsolatban, amelyeket rendezni kell, mielőtt a támogatást folyósítani lehetne. A számlaszámmal még nem rendelkezők számára értesítést küldünk a bankkártya átvételének helyéről és idejéről. Az új kártyások esetében a kifizetés csak november vége/december elején várható. Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben valaki a kijelölt dátumon nem kapta meg a támogatást, azt azonnal jelezze irodánk fele” –áll a Szülőföldön magyarul programról küldött értesítésben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: