2014-03-03 15:52:37• hírek • Szatmar.ro

Szülőföldön magyarul- március 14-ig

A Bethlen Gábor Alap Zrt. január 31-től hirdette meg a „Szülőföldön magyarul" című program felhívását a „nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz támogatás", illetve „hallgatói támogatás" igénylésére a 2013/2014-es tanévre. Az előző években júliusig lehetett igényelni a támogatást, míg idén legkésőbb március 14-én feladott postai úton elküldött pályázatokat fogadnak el.

A pályázati űrlapot tartalmazó borítékokat idén is a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége juttatta el a magyar tagozatos tanintézményekhez. „Szatmár megyében körülbelül 16 700 diák pályázhat a támogatásra. Köztük olyanok is, akik fakultatívan tanulják a magyar nyelv és irodalom tantárgyat. Számuk egyre bővül szerte a megyében. Jelenleg körülbelül ötszázan vannak" - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Baranyai Tibor, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Szatmár megyei szervezetének elnöke.

A „nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz támogatás" összege 22 400 forintnak megfelelő lej, a „hallgatói támogatás" pedig 2800 forintnak megfelelő lej.  A támogatás egy adott tanévben csak egyszer igényelhető és kizáró ok, ha a pályázó diáknak ötvennél több igazolatlan hiányzása van az első félévben.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének csíkszeredai pályázati irodájához körülbelül 150 ezer kérelem érkezik évente, ezért időigényes azok elbírálása. Az elbírálás, várhatóan, két hónapot vesz majd igénybe, ez után kezdődik majd a támogatási összegek átutalása és őszig eltart majd - tette hozzá Baranyai Tibor, elnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: