2009-05-13 15:05:48• hírek • Ferenczi Noémi

Páskándi Gézára emlékeznek

Május 15-én pénteken Páskándi megemlékezés lesz Szatmárhegyen.

A megemlékezést az Erdélyi Magya Közművelődésért Egyesület, A Páskándi Géza Baráti Társaság, Szatmárhegy Polgármesteri Hivatala, Szatmárhegy RMDSZ-szervezete és a Szatmárnémeti Kölcsey Kör közösen szervezi.

A megemlékezés délután 19 órakor kezdődik a Páskándi-emléktábla megkoszorúzásával. A koszorúzáson beszédet mond Huszti Gyula, Szatmárhegy RMDSZ-elnöke. Ez után, 20 órától megemlékezés következik a Páskándi-szobornál, a Fő út melletti parkban.

 

Köszöntőt mond Szűcs Szabolcs, Szatmárhegy alpolgármestere, aztán a szatmárhegyi általános iskola tanulói Páskándi műveket adnak elő. Az ünnepi műsort Kovács Francisa és Miklovics Jolán tanítónők állították össze.

Háromnegyed kilenckor lesz Páskándi állandó kiállítás megnyitója. A kiállításnak a községi könyvtár ad otthont. A megnyitón Daniel David, Szatmárhegy polgármestere és Günthner Tibor szenátor mondanak köszöntő beszédet.

A „...méltó túlélés a boldogság maga" címmel rendezett Páskándi-kiállítást a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó tárlat kialakítása céljából ajándékozta az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesületnek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: