2012-02-14 19:31:24• hírek • Szatmár.ro

Születésnapot ünnepeltek az Alkotóház tagjai

Ünnepséget szervezett a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete és a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ Dan George, festőművész 55-ik születésnapja alkalmából.

A rendezvénynek február 14-én, 18 órától az Alkotóház galéria adott otthont. Az ünnepeltet elsőként az egyesület elnöke, Gergely Csaba köszöntötte, majd további köszöntőkre került sor.

Dan George az Ilfov megyei Corbeancan született 1957-ben, és a Szatmárnémetii Művészeti Iskolában végzett Ion Popdan professzor osztályában. 1981-től vesz részt kiállításokon és alkotótáborokban. 1981-ben először a szatmári Történelmi Múzeumban állít ki, 1989-ben a szatmári Északi Színházban. 1992-ben a Dacia szállóban nyílik pasztellkiállítása, 1994-ben a szatmárudvari, 1997-ben a muzsdaji ortodox templom freskóját készíti el. 2003-ban fára készített ikonokat állít ki.

Művei szinte a világ minden részén megtalálhatók magángyűjteményekben, olyan országokban, mint Franciaország, Németország, Kanada, Hollandia és az Egyesült Államok. Kiállítások: Szatmárnémeti, Nagykároly, Erdőd, Tasnád, Kányaháza, Aranyosmeggyes, Hadad, Monó, Szatmárhegy, Csenger, Nyíregyháza, Marosvásárhely, Gyergyószentmiklós. 1982 óta a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja. Kedvenc témái: ikonok, tájképek, csendéletek, portrék. Technikái: olaj, akryl és pasztell.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: