2011-05-13 16:12:44• hírek • Szatmár.ro

Születésnapos a Hám János Iskolaközpont

Húszéves a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont. Színes és vidám rendezvényekkel, vetélkedőkkel, előadásokkal ünnepli a jubileumot a tanintézmény. Az ünnepi alkalom és a Hám János Napok megnyitójára pedig pénteken reggel került sor a filharmóniában, amely zsúfolásig telt ünneplőkkel.

Május 13-14-én, pénteken és szombaton ünnepli fennállásának húszéves jubileumát a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont. A születésnapos tanintézmény napjainak megnyitó ünnepségnek a Dinu Lipatti Filharmónia adott otthont pénteken reggel kilenc órától. Az ünneplőkhöz elsőként Ft. dr. Hankovszky Ferenc püspöki helynök szólt, aki elmondta, hogy az emberek életében mindig vannak örömteli, boldog pillanatok - ez is ezek sorába tartozik. Az ilyen napokon hálát kell adni az Istennek, együtt nézni a vissza az elmúlt húsz évre és bizalommal tekintetni a jövőbe.

A húszadik tanév mottója: „Krisztus szeretete sürget minket" (2 Kor 5,14). Ez a szeretet sürgesse az iskola közösségét a jóra, amely imádkozva és dolgozva építse tovább a jövőjét - szólt az ünneplőkhöz Ádámkó István, az iskola igazgatója.
Az intézményvezető ugyanakkor köszönetet mondott dr. Bura László iskolaalapítónak és Ft. Dr. Cserháti István atyának, a Pax Alapítvány létrehozójának áldozatos munkájáért, az elmúlt húsz évben nyújtott segítségéért. A köszönő szavakat követően mindketten jubileumi díszoklevélben részesültek.

Az ünnepségen ezután „Múlt és jövő párbeszéde „címmel dr. Csiszár Klára tartott előadást, majd mintegy ötven diáknak nyújtották át a Pax-ösztöndíjakat és közel százan kaptak évi okleveleket.
A pénteki nap műveltségi vetélkedővel és ötpróbával folytatódott az iskolaközpont épületében a diákok számára, délután pedig író-olvasó találkozót szerveztek Zágoni Balázzsal, a Barni-könyvek szerzőjével. A Családi zenei versenyt öt órától szintén a filharmóniában rendezték meg, amelyen tizennyolc diákokból, családtagokból és tanárokból álló együttes mutatta be produkcióját.

A szombati nap ünnepi szentmisével folytatódik kilenc órától a Székesegyházban. Ezt követően megkoszorúzzák Hám János szobrát és megemlékezést tartanak Reizer Pál megyés püspök sírjánál. Tizenegy órától Jelenben a múltról és jövőről címmel interaktív beszélgetésre kerül sor dr. Bura László, Ft. Néma Sándor, Ft. Reszler Mihály és Szalma István meghívott vendégek részvételével az iskolaközpont dísztermében. Kettőtől vetélkedőnek ad otthont a díszterem, „Példaképünk Scheffler János" címmel, öttől pedig az elmúlt húsz év legemlékezetesebb produkcióiból szerveznek gálaestet a filharmóniában.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: