2015-12-14 18:18:17• hírek • Szatmár.ro

Születésnapját ünnepelte a Géresi MIK

Az immáron egy éve sikeresen, aktívan működő Magyargéresi Magyar Ifjúsági Kezdeményezés a hétvégén ünnepelte születésnapját.

Az ünnepség a magyargéresi kultúrházban volt. A MIK képviselői bemutatták az éves tevékenységi beszámolót, a rendezvényeket, amelyekre eljutottak a szervezet tagjai és a feladatokat, amelyekből kivették részüket. Nem is kétséges, hogy eseménydús évet tudhatnak maguk mögött. A 2014-es és a 2015-ös évben sikeresen szervezték meg a "Házhoz megy a Mikulás" akciót, azaz ingyenesen biztosították a községbeli családoknak a Mikulást.

Azonban itt nem zárult le a tevékenységek bemutatása, ezek mellet több bált is szerveztek. Ide tartozik a Szüreti bál, a Farsangi bál és a Szilveszteri bál. Ezek nagy népszerűségnek örvendenek és közösség-egybekovácsoló erővel rendelkeznek.

A közérdekű, illetve a karitatív események sem hiányozhattak a szervezet tevékenységi palettájáról. Ide sorolható a Föld Napja akció, amelynek keretében fákat ültettek, ezzel is felhívva a figyelmet az ipari mennyiségű fakitermelésre. Ezek mellett volt kupakgyűjtési akció, mellyel Lilla baba gyógyulásához járultak hozzá. Ezek mellett még Ifjúsági Napot is szerveztek és sok más rendezvényen vettek részt - például a Partiumi Focikupán, a HELLO ‘90-en, a MIÉRT Akadémián, az Interetnikus Találkozón vagy éppen a Március 15-i megemlékezésen.

Manapság nagy érték, ha a fiatalok arra áldozzák szabadidejüket, hogy a közösség érdekében szervezzenek rendezvényeket, ezért mindenképp dicséretes a Magyargéresi MIK tevékenysége.

A MIK-esek ezúton is köszönik a Communitas Alapítványnak és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) a támogatást, hisz nélkülük nem zárhattak volna ilyen sikeres évet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: