2018-09-13 06:25:57• hírek • Bede Emőke

Születésnapján köszöntötték a Horea 6. egykori lakóját

Mint arról már több ízben is beszámoltunk, a hírhedt Horea 6-ot bekebelező illegális lakásfoglalókat egy többlépcsős folyamat során kilakoltatták, viszont olyan lakók is éltek az egykori Victoria Szálló épületében, akik legális formában élték ott mindennapjaikat.

Ezek egyik Ileana Stut. Az idős asszony egyedül élt egy aprócska szobában, meglehetősen szegényes körülmények között. Lakását csak ritkán hagyta el, ugyanis folyamatosan attól rettegett, amint ő kiteszi a lábát, a bűnözők azonnal megfosztják minden értékétől, melyeket negyven évnyi kemény textilipari munkának köszönhetően tudhatott magáénak. A lakásban egyébként évekkel ezelőtt még hárman éltek: Ileana néni férjével és fiával lakott a Horea utcai ingatlanban, viszont a férfiak már meghaltak, így öreg korára a hölgy teljesen egyedül maradt.
 

Majd amikor kiköltöztették a jogtalanul beköltözőket, Ileana néninek is mennie kellett, viszont számára kerestek egy olyan helyet, ahol nyugalomban élheti le élete hátralevő részét. A hölgy végül a Lucia idősotthonban talált otthonra.
 

Szerdán születésnapján köszöntötték az immár 85 éves asszonyt, s bizton állítható, hogy az utóbbi években nem volt része hasonló ünnepségben. Feher Doina alpolgármester és a bentlakók mellett jelen voltak az Alter Ego Multifunkcionális Központban foglalkoztatott gyerekek is, akik legalább annyira élvezték az összejövetelt, mint az idősotthon 18 lakója. 


Az eseményen az alpolgármester kifejtette, mennyire örvendetes, hogy a fiatal generáció is részt vesz az ilyen jellegű eseményeken, hiszen amellett, hogy megfizethetetlen emlékeket szereznek, megtanulják tisztelni és értékelni az idősebb nemzedéket is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: