2018-01-09 13:19:32• hírek • Bede Emőke

Szűkszavúan nyilatkozik a lengyel cég a nagymajtényi tűzeset okairól

Húsz napon át kellett helytállniuk a tűzoltóknak. Fotó: ISU Satu Mare
Húsz napon át kellett helytállniuk a tűzoltóknak. Fotó: ISU Satu Mare

A földgázkút tulajdonosa, a Serinus Energy vállalat  angol nyelvű közleményben számol be a nyilvánosságnak arról, belső vizsgálatot indítanak a baleset okának feltárása érdekében.

A cég honlapjára feltöltött dokumentum meglehetősen szűkszavúan ír a baleset körülményeiről, sőt... Voltaképp nem is árul el új információt arra nézve, pontosan mi miatt lobbant be a kiszökött gáz. Mint írják, a szerencsétlenségre éjjel 1 óra után került sor. Az alkalmazottak épp a biztonsági szelep felszerelésével voltak elfoglalva, amikor a kiszabadult gázmennyiség tüzet fogott. Hogy mégis mi volt a tűz tényleges kiváltó oka, azt a cég egy belső vizsgálat során fogja kideríteni.
 

A Serinus közleményében köszönetét fejezte ki a kanadai partner felé, hiszen a szakemberek december 20-tól folyamatosan jelen voltak a helyszínen és mindent elkövettek annak érdekében, hogy a lángokat és a szivárgást minél előbb meg lehessen fékezni. Természetesen Raed Arafat és a romániai tűzoltók felé is háláját fejezte ki a cég, a környező falvak lakosainak pedig megköszönte a húsz nap során tanúsított türelmet és megértést. Hogy pontosan mekkora kár keletkezett a tűzeset során, azt a vállalat egyelőre nem pontosította.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: