2011-03-22 20:36:10• hírek • Szatmar.ro

Nem zárt veretlenül a VSK

Kedden Sepsiszentgyörgyön játszotta a 2010-2011-es szezon utolsó rájátszásbeli mérkőzését a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, a mérkőzés egyedüli tétje azonban csak annyi volt, hogy sikerül-e százszázalékosan zárniuk a szatmáriaknak. Nem sikerült, a két csapat azonban már első sorban a négyes döntőre koncentrált. Egyelőre nem a bajnokságéra, hanem a Román Kupáéra, amelyre Szatmárnémetiben kerül sor.

Három nappal a kupa négyes döntője előtt igazából egyik együttes számára sem volt különösebb tétje a szentgyörgyi összecsapásnak, hisz az már az előző etap után kiderült, hogy az első négy helyezett együttes a VSK, Arad, Sepsiszentgyörgy, Temesvár sorrendben végez.

„Ez egy jó edzőmeccsnek is tekinthető, és bár már semmi tétje nincs a találkozónak, de nyerni megyünk, tehát az eredmény nem lesz másodlagos tényező. Ezért az idegenben megszokott 10 fős keret minden tagja együtt lesz, ami a csapategység és a hangulat szempontjából fontos dolog. Arra azonban figyelnünk kell, hogy a Final Four előtt ne sérüljön meg senki", mondta a találkozó előtt Éles Péter menedzser, akinek szavaiból kiviláglott: elsődleges cél mégis csak a kupa négyes döntője.

A VSK a Pop, Drake, Orosz, Mehmedic és Teilane kezdő formációban nyitotta a találkozót, amelyen az első két negyedben egyaránt 15 pontig jutott, miközben a hazaiak előbb egy, majd két ponttal dobtak többet. A harmadik negyed volt egyetlen, amelyet a vendégek meg tudtak nyerni (18-16-ra), ám az utolsót 15-11-re hozták a hazaiak, akik végül 64-59 arányban nyerni tudtak. Ez pedig azt jelenti, hogy a VSK ezúttal sem tudott nyerni a székely városban és így a rájátszást sem tudja 100%-os teljesítménnyel abszolválni.

Ez a vereség remélhetőleg nem árt majd Dan Fleseriu tanítványainak, akik pénteken 17.30-tól már a Román Kupa elődöntőjében lépnek pályára a Craiova ellen. A második elődöntő két órával később kezdődik, azon dől el, hogy az Arad vagy a Sepsiszentgyörgy lesz-e remélhetőleg a VSK ellenfele a fináléban. A két döntőre szombaton 17.00 illetve 19.15 órakor kerül sor - előbb a kis, -majd a nagydöntőre.

A kiemelkedő jelentőségű sporteseményre mellesleg már kaphatóak a négy mérkőzés megtekintésére feljogosító minibérletek, melyeknek darabja 15 lejbe kerül. Fontos kiemelni, hogy ezekhez helyfoglaló is jár. Darabonként 10 lejért kaphatóak lesznek „napijegyek" is, ez utóbbiakat a helyszínen, előbbieket Kibédi Adalbert versenyszervezőnél lehet megvenni a 0744-517378-as telefonszámon.

Nemzeti Liga, rájátszás, utolsó forduló:
Sepsiszentgyörgy - Szatmárnémeti VSK 64-59
(16-15, 17-15, 16-18, 15-11)
A VSK pontszerzői: Mehmedic 16 pont, Olajuwon 13, Teilane 10, Pop 8, Orosz 6, Bjork 4. Drake 2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: