2009-02-03 15:36:12• hírek • Ferenczi Noémi

Szükséges a nyírás

A lakosság reklamációira válaszolva, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hivatalos honlapján indokolják a fák nyírásának szükségességét.

A reklamációkra válaszolva, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hivatalos honlapján tették közzé, hogy a városszerte folyó fanyírás nem kizárólag esztétikai, de gyakorlati szempontból is szükséges, ugyanis az Electrica több ízben felszólította a hivatalt, hogy nyesség le a vezetékekre nehezedő ágakat.

Az önkormányzat összesen 150 utcában szándékozik lenyíratni a fákat. Ahogyan arról már tájékoztattuk olvasóinkat, a faágak levágása rendszeres jelenség a városokban, hiszen folyamatos karbantartatásra van szükség.

A terebélyes ágak árthatnak a villamos és egyéb vezetékek, vagy akár a házak csatornavezetékeire is feltekeredhetnek, és akadályozhatják a vízelvezetést. Ezen kívül a fák egészséges fejlődéséhez hozzájárul az időközi ágnyesés, tehát nem kell tartanunk attól, hogy a nagyszabású fanyírás több fa kipusztulását eredményezi - vélik a polgármesteri hivatalban dolgozó szakemberek.

Vegyes érzelmekkel fogadták a város lakói a fák nyírását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: