2014-09-24 17:17:57• hírek • Kocsis Zoltán

Szükség van, pénz nincs – nem lesz több igazolás a VSK-nál

Neagu elmondása szerint a következő tanévben Szatmár megye több iskoláját is fel szeretnék keresni, ahol a kosarasok, kézisek, röplabdások, cselgáncsozók bemutatómeccseket játszanának, így népszerűsítve az adott sportágat.

Noha elismerte, hogy szükség lenne még legalább egy lány igazolására, Valentin Neagu klubelnök kijelentette: nem lesz több igazolás az élvonali bajnokságra készülő VSK női kosárlabda-csapatánál.

Akárcsak a tavalyi szezonban, ezúttal is elsősorban egy centerre lenne még szüksége a VSK-nak, ám pénz híján nem várható újabb igazolás, jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Neagu. A klubelnök meglehetősen konfúz beszédében ugyanakkor kijelentette: a klub kosárlabda-szakosztálya számára elkülönített költségvetés túlságosan is magas, figyelembe véve a vezetőség céljait.

„Azt szeretnénk, hogy a csapatban szatmári lányok játsszanak. Szeretnénk elkezdeni egy minőségi utánpótlás-nevelési munkát, aminek következtében a következő néhány év múlva saját nevelésű játékosokra építhetjük a csapatot. Akárcsak a röplabda esetében", jelentette ki Neagu. Amikor az újságírók emlékeztették az elnököt, hogy a röplabda-csapatba idén nyáron három külföldit és további nem-szatmári lányt igazoltak, Neagu magyarázkodni kényszerült. „Igen, de én arra az utánpótlás-munkára céloztam, ami elindult a sportlíceummal karöltve. Röplabda, kézilabda, cselgáncs után szeretnénk új alapokra helyezni a kosárlabda-nevelést is", mondta.

Neagu elismerte, a vezetőség számol azzal, hogy ilyen politikával nem várhatóak komoly eredményeke a következő években. „Kiesni úgysem fogunk", igyekezett megnyugtatni a szurkolókat.

A második osztályban szereplő férfi kézilabda-csapat kapcsán Neagu kijelentette: a célkitűzés, hogy a fiúk az első öt hely valamelyikén végezzenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: