2008-11-13 22:32:26• hírek • Csenteri Judit

Szükség van az orosz segítségre

Gerhard Schroeder, volt német kancellár szerint az Európai Unió nem fogja tudni megoldani aktuális politikai és energetikai problémáit orosz segítség nélkül, Vladimir Putin elnöknek köszönhetően pedig Oroszország immár nem egy gyenge tárgyalófél.

„Oroszország nélkül egyetlen aktuális problémát sem tudunk megoldani: szükségünk van a támogatására” – mondta a volt kancellár, Bukaresti látogatása során.

Kijelentését azzal magyarázta, hogy Oroszország az egyetlen olyan stabil térség, ahonnan Európa erőforrásokat szerezhet be magának.

Schroeder szerint kontinensünk jelenleg egy beilleszkedési folyamaton megy át, a kérdés pedig az, hogy milyen szerepe lesz Európának a jövőben. Ázsiának sikerült, az USA után a világ második legnagyobb politikai és gazdasági hatalmává válnia, a lényeg pedig, hogy Európa legyen a harmadik.

Oroszország jelenleg európai országként tekint önmagára, célja azonban, India és Kína mellett eurázsiai állammá válni. Egy orosz-kínai nagyhatalom nem tenne jót Európa számára, sokkal hasznosabb lenne, ha mi közelednénk Oroszországhoz - véli Gerhard Schroeder.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: