2015-02-02 16:29:43• hírek • Kocsis Zoltán

Szűkös a hely a művészeti iskola számára

Szűkössé vált, ezért vagy bővítené jelenlegi otthonát a Szatmárnémeti Művészeti Iskola vagy máshová költözne, jelentette ki hétfői évértékelő sajtótájékoztatóján Mircea Deac igazgató.

A 2014-es mérleg bemutatóján elhangzott, hogy a jelenlegi tanévben hárommal több a diákok száma, így most 667-en tanulnak az iskola falai között. Ők a tavalyi esztendőben 27 különböző díjat szereztek, eggyel többet, mint egy évvel előtte. Nőtt az intézmény által szervezett rendezvények száma is 65-ről 69-re. Nem utolsó sorban pedig nőtt a művészeti iskola bevétele is: 245.645 lejről 299.126 lejre.

Deac elmondta ugyanakkor, hogy az iskola legnagyobb gondja a helyszűke. Éppen ezért szeretnék megvásárolni a Kinizsi Pál (Ioan Slavici) utcai otthonukat a római katolikus egyháztól, hogy aztán bővíthessék azt. Jelenleg amúgy havi 5200 lejes bérleti díjat fizetnek.

Egy másik alternatíva a költözés lehetne, például a már két éve üresen álló egykori 5-ös számú általános iskolába a Wolfenbüttel utcába. Erről és egyéb, üresen álló épületekről még folynak egyeztetések, magyarázta Deac.

Ezzel együtt az idei esztendőben a beruházások sem maradnak el a jelenlegi épületben: az iskola vezetősége ki szeretné cserélni a tetőszerkezetet és hangszigetelni az osztálytermeket. Szintén az idei tervek között szerepel egy térfigyelőrendszer kiépítése, valamint egy mikrobusz vásárlása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: