2009-02-10 18:19:51• hírek • Parajdi Andrea

Elégedetlenek a családorvosok

Országos felháborodást eredményezett az egészségügyi gondozásnak 2009-es évre szánt költségvetése. A családorvosok különböző képviseleti szervei petíciót készítenek. A tiltakozók sorához megyénk is csatlakozik.

A kormány 2009-es költségvetés-tervezetében 40%-kal kevesebb összeget határozott meg a családorvosi alapellátás és az ambuláns szakorvosi ellátás biztosítására. A családorvosok országszerte hangoztatják, hogy kevesebb pénzből képtelenek működtetni a rendelőket. Elmondásuk szerint a tavalyi évhez hasonló költségvetésre lenne szükség, amely egyébként csupán az egészségügyi szolgáltatások alapfeltételeit biztosítja.

Szatmár megyében a családorvosok érdekeinek képviseletét Dr. Bumbulut Calin családorvos vállalta fel, aki tiltakozásképpen összeállította saját rendelőjének költségeit. A petíciónak szánt dokumentumban a 2008-as évre vonatkozóan részletesen leírja többek között a rendelő betegforgalmát, az alkalmazottak bérezési költségeit, és a kabinet karbantartási kiadásait.

A költségeket az orvos párhuzamba állítja a rendelő jövedelmével. Az összeállítás végén Dr. Bumbulut Calin megemlíti azt a magyarországi esetet, amikor két évvel ezelőtt a szocialista kormány kísérletet tett arra, hogy csökkentse a családorvosok jövedelmét. Akkor az orvosok nem írták alá a szerződéseket, s a kormány kénytelen volt visszavonni a rendeletet.

Országos felháborodást eredményezett az egészségügyi gondozásnak 2009-es évre szánt költségvetése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: