2017-05-15 11:13:08• hírek • Kocsis Zoltán

Sztrájkolnak az adóhivatal munkatársai, ismét bűnhődnek a határon átlépők

A hivatal elé vonultak hétfő reggel a Szatmár Megyei Adóhivatal és a Kincstár munkatársai, a spontán munkabeszüntetés pedig akár egy hétig is tarthat, jelentette ki Claudia Donca szakszervezeti vezető. Szolidaritásul a vámügyi dolgozók is sztrájkba léptek, meglehetősen érdekes módon.

Az adóhivatal és a kincstár munkatársainak elégedetlensége természetesen anyai jellegű: elfogadhatatlannak tartják, hogy az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatalban dolgozóknak jelentősen magasabb a fizetésük, mint nekik. A különbség akár 2000 lej is lehet az ugyanazt a feladatkört betöltők között az egységes bérezési törvény tervezete szerint.

Donca elmondta: amíg a minisztérium igéretet nem tesz az igazságtalanság orvoslására, addig nem veszik fel a munkát.

Hétfőn szolidaritási sztrájkot hirdettek a vámügyi hatóság munkatársai is. Akik a tiltakozás meglehetősen különös módját választották: a kötelezően előírt, szúrópróbaszerű szigorú ellenőrzések helyett a vámosok mindent és mindenkit aprólékosan megvizsgálnak, ami illetve aki csak át kíván lépni az ország határán. Mindez persze újabb sorokat, nagyobb várakozási időt és bosszúságot okoz mindazoknak, akik át kívánják lépni Románia határát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: