2017-05-31 10:26:30• hírek • Szatmar.ro

Sztrájkolnak a prefektúra alkalmazottai Szatmárnémetiben

Japán sztrájkba kezdtek szerdán a Szatmár megyei prefektusi hivatal alkalmazottai, tiltakozásképpen a kormány, a parlament és a belügyminisztérium bérpolitikája ellen. 

A prefektúra alkalmazottai megjelentek munkahelyükön és ellátják feladataikat, de közben fehér szalagot viselnek karjukon.

A japán sztrájk résztvevői azért elégedetlenek, mert szerintük diszkriminatív a kormány bérpolitikája, a prefektusi alkalmazottaknak és köztisztviselőknek ugyanis körülbelül 50%-kal kisebb a fizetésük, mint a megyei tanácsok vagy polgármesteri hivatalok alkalmazottainak.

Az intézmény dolgozói sajtóközleményükben emlékeztetnek, hogy a képviselőház május 16-án elutasította azt a módosító javaslatot, amely lehetővé tette volna a prefektúrai alkalmazottak bruttó bérének növekedését, miközben más közhivatalok alkalmazottainak béremelését jóváhagyta.

A tiltakozók hozzáteszik, fizetésük növelése szerintük nem terhelte volna le az államkasszát, hiszen a prefektúrák sokkal kevesebb alkalmazottat foglalkoztatnak, mint például a megyei tanácsok vagy a polgármesteri hivatalok.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: