2015-02-18 16:35:15• hírek • Kocsis Zoltán

Sztrájkolnak a közigazgatásban dolgozók pénteken

A Közigazgatásban Dolgozók Szakszervezeteinek Országos Szövetsége általános figyelmeztető sztrájkot hirdetett fabruár 20-ra, péntekre. Ehhez csatlakoznak a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal égisze alatt működő intézmények munkatársai is. A közigazgatásbeli alkalmazottak élelmiszerjegyet és magasabb fizetést követelnek.

A Közigazgatásban Dolgozók Szakszervezeteinek Országos Szövetségének felszólítása szerint "ismét tapasztalhatták a kormány közönyét a közigazgatásban dolgozók problémái és azok kétségbeejtő helyzete iránt" és úgy ítéli meg, a kormány becsapta őket a 2012-es törvényhozási és a 2014-es európai parlamenti választási kampány ígéreteivel.

A szakszervezeti tömörülés azt kifogásolja, hogy többszöri kérésük ellenére a kormány nem hajlandó rendezni az élelmiszerjegyek problémáját és megtagadta a fizetésemelést. Mi több, a 83/2014-es törvényben egyenesen megtiltja az élelmiszerjegyek, ajándék - és vakációpótlékok, valamint prémiumok megítélését és befagyasztotta a közigazgatásban dolgozók bérét is. A felhívásban kiemelik, hogy a közalkalmazotti szektor összes többi ágazatában (egészségügy, tanügy, honvédelem) dolgozók bérét megemelte a kormány az utóbbi időszakban.

A figyelmeztető sztrájkhoz csatlakozik a Szatmárnémeti Polgármermesteri Hivatal égisze alá tartozó intézmények alkalmazottait magába foglaló Mintia szakszervezet is. Ennek következtében február 20-án, azaz pénteken 10.00 és 10.30 között munkabeszüntetés lesz a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban, a helyi adóhivatalban, a lakossányilvántartó hivatalban és a szociális osztályon (SPAS) is. Ez természetesen azt jelenti, hogy ezen félórában nem lesz ügyfélfogadás sem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: